„Albă ca Zăpada“, lunetista curajoasă care lupta pentru forţele pro-Putin, lichidată de un ucrainean

O tânără în vârstă de 26 de ani, renumită pentru curajul ei, a luptat pentru forţele pro-Putin în regiunea ucraineană Doneţk.

A intrat în război după înmormântarea unui copil şi s-a remarcat printr-un curaj excepţional. Anastasia Slobodianiuk a fost lichidată în estul Ucrainei, în timp ce lupta pentru cauza rebelilor pro-ruşi. Tânăra în vârstă de 26 de ani, căreia i se spunea "Albă ca zăpada", a fost ucisă de un lunetist ucrainean în districtul Spartak din aşa-numita Republica Populară Doneţk, după ce reuşise să scape cu viaţa din mai multe situaţii critice, relatează Daily Mail.



Anastasia a luat arma în mâini după înmormântarea unei fetiţe de numai cinci ani, ucisă în asediul de la Slaviansk, din 2014. "Când a văzut pozele cu trupul fetiţei îmbrăcată în rochie albă şi cu o păpuşă în sicriu, şi-a dat seama că nu mai poate trăi acasă, nu şi-ar fi putut ierta asta", a povestit o sursă citată de cotidianul britanic. "Ceea ce e de neacceptat nu poate fi acceptat. Dacă voi nu opriţi rău, devii rău", ar fi spus ea atunci.

Tânăra a intrat în forţele pro-ruse şi a luat parte la luptele de la aeroportul Doneţk, unde s-a remarcat prin curaj şi prin faptul că ura laşitatea.


"Am văzut ce a făcut această fată la aeroportul Doneţk şi mi-am dat seama că va deveni o războinică. A fost rănită când ajuta un rănit şi îi căra rucsacul greu. Iar după două ore s-a întors să lupte. Erau acolo soldaţi din diferite unităţi, unii trebuiau presaţi ca să lupte. Iar fata asta dispreţuia orice formă de laşitate", i-a mărturisit o sursă jurnalistului Ghenadi Dubovoi.

Slobodianiuk a refuzat să explice cum şi-a căpătat porecla. "Nu-s un personaj din poveşti, eu-s din Crimeea", s-a limitat ea să spună.


"Durează mulţi ani să devii un lunetist bun. Acum sunt doar un trăgător bun care nu foloseşte Kalaşnikov, ci o armă cu lunetă. Fac ce pot şi ştiu că voi reuşi pentru că nu am nimic rău în mine", a mai spus ea.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
29 Octombrie 2017
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Kinga pe 26 Oct 2017, 16:32
    Cinste ei, femeie puternica!

    D-zeu s-o odihneasca, a fost o femeie curajoasa! Ce daca a luptat de partea Rusiei? La romani, nu prea s-a mai remarcat nimeni prin curaj si asumare! Cel putin in ultima perioada, asa ca...ciocu' mic!

    2
    1

  • virginica pe 24 Oct 2017, 15:09
    Pacat (ca n-a murit mai devreme)

    "nu am nimic rău în mine" - acum are, calibru 7,62 cine ridica pusca, de pusca va pieri odihneasca-se in iad.

    4
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod