Alexandru Arşinel a fost operat la inimă
Actualitate / 11.12.2017

Actorul în vârstă de 78 de ani a fost operat luni dimineață. Medicii i-au montat un stent, după ce duminică a fost transportat de urgență la Spitalul Universitar, acuzând o durere toracică.

Intervenția chirurgicală a durat 40 de minute, iar Alexadru Arşinel se simte bine. "Actorul a fost dus la Spitalul Universitar cu o durere toracică, dar echilibrat hemodinamic, respirator", au declarat, pentru Agerpres, surse medicale din cadrul Spitalului Universitar.

"(...) A fost supus mai multor analize medicale. S-a decis internarea în Secția de cardiologie a Spitalului Universitar. Pentru a avea și o părere medicală mai amănunțită a venit și domnul profesor Vinereanu care l-a examinat și a decis împreună cu domnia sa să continue investigațiile în cursul dimineții de astăzi. Astăzi a fost spus unei coronarografii în urma căreia s-a decis implantarea unui stent pe artera interventriculară anterioară inimii. Starea domniei ale este acum favorabilă, este conștient, cooperant, stabil hemodinamic, respirator, mănâncă, este foarte bine. În funcție de evoluția ulterioară, domnul profesor Vinereanu împreună cu medicii Secției de cardiologie vor decide ziua când domnul Alexandru Arșinel va putea fi externat"

, a spus managerul unităţii medicale, citat de Agerpres.

Potrivit Pro TV, Arşinel a făcut infarct duminică. El va mai rămâne internat în spital în jur de 2-3 zile. "Mă simt din nou după ani și ani la mâna doctorilor. Toate au venit și după nenorocirile care s-au abătut asupra capului meu", a spus actorul.

Actorul a beneficiat de un transplant de rinichi în 2013, la vârsta de 74 de ani. Operaţia a decurs foarte bine şi de atunci actorul merge în fiecare an la control, notează
Ştirile Pro TV.

Intervenția pe cord a survenit după ce în luna noiembrie prietena şi colega lui de scenă, Stela Popescu, precum și actrița Cristina Stamate, s-au stins din viaţă.


Foto: Mediafax

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro