Ce s-a întâmplat cu zborul MH370: A fost măsluit raportul oficial?

Dispariția fără urmă a cursei MH370 nu are o explicație logică nici după patru ani


Şeful aviaţiei civile din Malaezia a demisionat, după ce autorităţile malaeziene au afirmat în raportului publicat la finele lunii iulie că nu au reuşit să determine cauza dispariţiei avionului Malaysia Airlines MH370.
Potrivit raportului, autorităţile nu au putut "determina cu exactitate" cauza dispariţiei avionului. În document este specificat şi că Centrul de control al traficului aerian din Kuala Lumpur (KLATC) nu a "respectat procedurile stabilite", deoarece acesta nu a reuşit să anunţe autorităţile vietnameze că se ocupau de comunicaţii împreună cu centrul de control al traficului aerian din Ho Şi Min şi nu au continuat să monitorizeze progresul avionului în urma transferului de control.

Nicio urmă a aeronavei nu a fost găsită în zona de căutări de 120.000 de kilometri pătrați, explorată în sudul Oceanului Indian în largul Australiei, pe baza analizelor prin satelit ale traiectoriei posibile a aeronavei, după ce a deviat de la ruta sa.

Cele mai importante căutări maritime din istorie - care au început după dispariţia aeronavei în 2014 şi au fost conduse de Australia, în cooperare cu Malaezia şi China, ţară de unde proveneau majoritatea victimelor zborului MH370 - au fost întrerupte în ianuarie 2017.

În 2015, un fragment de fuselaj a fost găsit pe Insula Reunion din Oceanul Indian, dar autorităţile au stabilit că piesa nu aparţinea zborului MH370.


Foto: Hepta, Depositphotos

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
4 Septembrie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod