Cod roșu de tornadă în județele Călărași și Ialomița!

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip nowcasting de cod roșu ce vizează vânt cu viteză de 110 km/h și aspect de tornadă în unele localități din județele Călărași și Ialomița.
Se vor semnala vânt cu peste 100...110 km/h, aspect tornadic, grindină de mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice, averse torențiale ce vor cumula cantități de 30...35 lmp, se arată în avertizarea emisă. 

Codul roșu este valabil luni, 6 mai, în intervalul 17.45 - 18.30

Localitățile afectate sunt:

Județul Ialomiţa: Ciulnița, Albești, Buești;
Județul Călăraşi: Dragalina, Dor Mărunt, Perișoru, Ciocănești, Grădiștea, Cuza Voda, Independența, Dragoș Vodă, Alexandru Odobescu, Vlad Țepeș, Ștefan Vodă, Vâlcelele.
Valabil de la : 06-05-2019 ora 17:45 până la : 06-05-2019 ora 18:30
 
În Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania, Dobrogea și la munte, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale.
Îndeosebi în intervale scurte de timp se vor acumula cantități de apă care vor depăși 25...35 l/mp. Aceste zone se află sub atenționare de cod galben până la ora 23.00.
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod