Creatura marină care cauzează schimbări climatice

Încălzirea globală este un fenomen îngrijorător și ne afectează pe toți. Însă știai că există și o creatură marină care cauzează schimbări climatice?
Potrivit unui nou studiu, aceasta emite cantități semnificative de metan, adică un gaz de seră. Iată la ce concluzii au ajuns oamenii de știință!

Care este creatura marină care cauzează schimbări climatice și cum face acest lucru?


Scoicile și viermii de pe fundul oceanului pot elibera cantități mari de gaze cu efect de seră, care duc la schimbări climatice, potrivit unui studiu.

Cercetătorii care au realizat studiul și care a fost publicat în revista Scientific Reports au ajuns la concluzia că 10% din emisiile de metan din Marea Baltică provin de la scoici și viermi. Acest procent este aproximativ echivalent cu cel care ar proveni de la 20.000 de vaci. 

Metanul este unul dintre cele mai puternice gaze cu efect de seră, de aproximativ 30 de ori mai eficient decât dioxidul de carbon când vine vorba de captarea căldurii în atmosferă.
Studiul a analizat în mod specific Marea Baltică, însă dacă acest efect are loc și pe restul globului, impactul scoicilor și viermilor oceanici asupra încălzirii globale ar putea fi unul semnificativ. Unul dintre autorii studiului, Stefano Bonaglia de la Universitatea din Stockhold, a spus că animalele mici de pe fundul mării pot acționa precum vacile într-un grajd.

Cercetătorii au declarat că rezultatele ar trebui să fie luate în considerare, deoarece există numeroase persoane și companii care vor să extindă populația crustaceelor pe întregul cuprins al oceanelor.
Marea Baltică reprezintă doar aproximativ 0,1% din oceanele Pământului, după cum a declarat un alt autor al studiului, Ernest Chi Fru de la Școala de Științe ale Pământului și Oceanelor, într-un comunicat de presă. Creaturile marine aparent inofensive de pe fundul oceanelor pot duce, de fapt, la creșterea cantității de gaze de seră în atmosferă.
iulia-mirica
30 Octombrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod