copil maşină

Cuptor pe patru roţi: De ce este periculos să laşi un copil într-o maşină încinsă de soare

Un studiu american arată că un copil închis într-o maşină parcată timp de o oră direct în bătaia soarelui ar putea muri în doar o oră.

Este binecunoscut faptul că o maşină parcată în bătăia soarelui se poate transforma vara într-un veritabil cuptor. Dar cât durează până când temperatura din interior poate deveni letală? Răspunsul ar putea fi o chestiune de viaţă şi de moarte, notează cotidianul Washington Post care prezintă concluzia îngrijorătoare a unui studiu recent.

Oamenii de ştiinţă americani au dezvăluit modul în care diferite tipuri de maşini se încing în zilele caniculare, când sunt expuse la umbră, dar şi direct la razele soarelui, precum şi efectele asupra unui copil în vârstă de doi ani care ar fi lăsat în interiorul lor.

Conform studiului publicat în jurnalul Temperature, un copil închis într-o maşină parcată timp de o oră direct în bătaia soarelui ar putea suferi din cauza caniculei şi ar putea muri ca urmare a hipertermiei.

Cercetătorii nu au reuşit să estimeze temperatura exactă la care un copil ar face insolaţie, însă creşterea temperaturii sale corporale peste 40 de grade Celsius pentru o perioadă îndelungată poate duce la deces.

Studiul efectuat de o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Arizona şi Universitatea San Diego din California s-a bazat pe date obţinute în urma simulării temperaturii corporale a unui copil în vârstă de doi ani.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
30 Mai 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod