bord

De ce să nu-ți pui picioarele pe bordul mașinii

În timpul verii, călătoriile fac parte din programul oricui. Ții geamul jos, dai muzica tare și, dacă stai lângă șofer, se poate întâmpla să îți ții picioarele pe bordul mașinii pentru un confort suplimentar. Însă ar trebui să eviți ultima parte. Iată care este întâmplarea care te va face să te gândești de două ori înainte de a-ți pune picioarele pe bordul mașinii!

Care este motivul pentru care nu trebui să-ți pui picioarele pe bordul mașinii?


În 2015, Andra Tatum își ținea un picior pe bordul mașinii, atunci când când mașina în care era a fost implicată într-un accident, într-o intersecție. Airbagurile au fost declanșate, iar piciorul lui Tatum forțat spre fața sa. Aceasta și-a rupt nasul și și-a fracturat femurul în patru locuri, precum și umărul și brațul.

Cu toate că Tatum și-a revenit în cele din urmă, aceasta are patru șuruburi metalice și o tijă în picior și a trebuit să renunțe la serviciul medical de urgență, deoarece nu mai putea să își îndeplinească îndatoririle.

Medicii i-au spus lui Tatum că, dacă nu ar fi avut piciorul pe bordul mașinii, aceasta ar fi plecat de la accident fără nicio problemă.
În schimb, ea și-a petrecut ultimii doi ani confruntându-se cu o durere agresivă, ca să nu mai vorbim despre terapia fizică, încercarea de a merge din nou și facturile mari de la spital.

Din păcate, Tatum nu este prima persoană care a fost rănită grav ca urmare a călătoriei cu picioarele pe bordul mașinii. În 2010, Bethany Benson, în vârstă de 22 de ani, își ținea picioarele pe bordul mașinii, în momentul în care prietenul ei a lovit un trailer-remorcă, ce s-a oprit brusc pe autostradă.
Aceasta și-a spart maxilarul și ochiul stâng. Dar, cel mai rău, impactul picioarelor ei asupra feței a cauzat o sângerare la nivelul creierului. Deși, din fericire, a supraviețuit accidentului, creierul a rămas cu probleme de memorie și de auz pe tot parcursul vieții.

Dintr-o dată, bordul mașinii nu mai pare un loc confortabil pentru a-ți odihni picioarele. În eventualitatea unui accident, airbagurile se vor declanșa instant, așa că poți suferi daune grave sau chiar muri dacă picioarele tale sunt sprijinite de bord.


Taum folosește propriul accident pentru a contribui la creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile majore asociate cu acest obicei aparent inofensiv. Asigură-te că le reamintești prietenilor și familiei să își țină picioarele în locul desemnat în mașină - pe podea!
iulia-mirica
18 Septembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod