Emoţionant: O fetiţă fără adăpost îşi face temele în ploaie - VIDEO

Când un copil vrea să înveţe, nimic nu-i poate sta în cale. Imaginile emoţionante care surprind o fetiţă fără casă chinuindu-se să-şi facă temele pe stradă au făcut înconjurul lumii.

Sunt imagini care dor, însă, deşi pare paradoxal, este bine că le vedem, pentru că ne învaţă să înţelegem cât de norocoşi suntem şi că trebuie să preţuim mai mult ceea ce suntem, nu ceea ce avem. Povestea micuţei Lorensalie Elaine Dolfo, o fetiţă de opt ani din Filipine, a devenit astfel cunoscută în toată lumea şi viaţa ei s-ar putea schimba în bine. Este greu de crezut că destinul ei va continua la fel de trist ca până acum - pe stradă, în ploaie, încercând să se pregătească de şcoală fără un acoperiş deasupra capului.

Elaine a fost filmată vinerea trecută, la ora 7.00 dimineaţa, în faţa unui bloc din Manila, Filipine.

Ea şi familia sa trăiesc pe stradă după ce au fost evacuaţi în plin sezon ploios din locuinţa închiriată pentru că părinţii săi nu au mai avut venituri. În ciuda situaţiei critice, fetiţa este foarte hotărâtă să-şi termine lecţiile şi încearcă să-şi protejeze temele de ploaie şi vânt acoperind caietul cu o pelerină. Ea continuă să întoarcă paginile cărţii în timp ce scrie, apoi îşi trage pelerina pe cap pentru a împiedica apa să se scurgă pe caiet şi să-i distrugă ceea ce a lucrat.

Un trecător, Rolando Villanueva, a filmat-o şi a stat de vorbă cu ea.
Micuţa i-a spus că vrea să termine clasa cu cele mai mari note şi să-şi găsească o slujbă pentru a-şi ajuta familia. "Vreau să-mi termin tema şi să mă descurc la şcoală. Apoi pot să-mi iau un serviciu şi să am grijă de mine şi de familia mea."

Tatăl fetei, Jerry, a lucrat ca tricitaxi, acele biciclete cu trei roţi pe care le poţi închiria în capitala filipineză pentru a te deplasa mai repede, dar s-a îmbolnăvit şi nu a mai putut să muncească. Cu câteva zile înaintea ca fetiţa să fie filmată, familia a fost dată afară din locuinţa în care stătea cu chirie, relatează Daily Mail.

Elaine învaţă la o şcoală elementară din Manila.

Rolando a povestit că efortul ei ne aminteşte tuturor cât de important este scât de norocoşi suntem dacă avem o educaţie bună şi de ce trebuie să tratăm şcoala cu toată atenţia. Când un copil îşi doreşte din tot sufletul să înveţe, chiar şi în cele mai grele condiţii, destinul lui s-a schimbat deja în bine. "Micuţa Elaine va reuşi în viaţă. Sunt sigur. E atât de hotărâtă şi foarte deşteaptă. Şi-a pierdut casa şi nu are un loc în care să stea confortabil, dar lecţiile tot au fost o prioritate pentru ea.
Te inspiră foarte mult"
, a mărturisit autorul înregistrării.

13 Iulie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod