selfie

În sfârșit, o explicație: De ce fac femeile selfie-uri sexy

Femeile îşi fac selfie-uri sexy pentru a concura cu alte femei sau pentru a urca pe scara socială, arată un studiu recent.
Dacă te-ai săturat să vezi aceleași și aceleași femei postând selfie-uri sexy pe rețelele de socializare, trebuie să știi că există, în sfârșit, o explicație științifică pentru acest gen de comportament. Conform unui studiu publicat luni în revista Proceedings of the National Academy of Sciences, aceste femei se iau la întrecere cu alte femei sau vor să acceadă în medii în care, din punct de vedere economic, nu se bucură de şanse egale cu bărbaţii.

Cercetarea arată că femeile îşi fac selfie-uri provocatoare în medii cu o mai mare inegalitate economică, mai degrabă decât în medii unde sunt defavorizate pe criterii de gen.

Pentru acest studiu, oamenii de ştiinţă au analizat 68.000 de selfie-uri sexy, postate pe platformele de socializare Instagram şi Twitter în 113 ţări, ţinând totodată cont de locul în care acestea au fost făcute.
Cercetătorii au descoperit că prevalenţa selfie-urilor sexy este strânsă direct cu inegalitatea veniturilor, pozele fiind mai provocatoare în mediile în care veniturile sunt inegale, iar oamenii mai preocupaţi de statutul social, relatează SBS News.

"Nu am descoperit nici o asociere cu discriminarea de gen", a explicat autoarea studiului, Khandis Blake, de la Universitatea din New South Wales. "Totul este despre cum femeile concurează şi de ce concurează", a mai spus ea.

Blake a mai spus că femeile sunt mai predispuse să investească timp şi efort postând selfie-uri sexy în locuri unde inegalitatea economică este în creştere şi nu în locuri unde bărbaţii au mai multă putere la nivel social şi unde inegalitatea de gen este puternică.


Foto: Depositphotos
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
31 August 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod