Invazie în Rusia: Milioane de fluturi au ocupat Siberia

De data aceasta, este rândul ruşilor să trăiască sub ocupaţie. Din fericire, ei se confruntă cu o invazie paşnică.
Milioane de vizitatori înaripaţi au cucerit cerul şi pământul din estul Rusiei, iar specialiştii anunţă că anul viitor vor fi şi mai mulţi. Imaginile remarcabile publicate de ziarul Siberian Times surprind milioane de exemplare din specia Aporia crataegi care au acoperit pământul şi vegetaţia în regiunea Tomsk.

Vladimir Romanenko, şeful Departamentului de Zoologie-Nevertebrate din cadrul Universităţii de Stat din Tomsk, a declarat că anul trecut s-a înregistrat o înmulţire explozivă a acestor fluturi: "În vara lui 2016, numărul fluturilor a crescut semnificativ.
Anul acesta sunt mai mulţi, dar la anul vor fi şi mai mulţi. E un lucru obişnuit pentru multe insecte: timp de câţiva ani, populaţia scade, apoi începe să crească iar."


"Acum fluturii albi cu vene negre nu au atins încă numărul lor obişnuit, care este uriaş"
, a mai spus expertul citat de cotidianul britanic Daily Mail.

Fluturii care se hrănesc cu mere şi cireşe, au dispărut din Anglia în 1925, iar în prezent numărul lor este în continuă scădere în ţările vest-europene.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
23 August 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod