Jurnaliștii Emma Zeicescu şi Claudiu Popa, urmăriţi penal pentru deţinere și consum de droguri: Ce pedeapsă riscă
Actualitate / 11.10.2018

Prezentatoarea de televiziune și fostul ei iubit, de asemenea prezentator TV, au fost puși sub învinuire de procurorii DIICOT pentru deţinere și consum de droguri de risc.

"Prin ordonanţa din data de  02.10.2018, procurorii DIICOT - Structura Centrală au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii Zeicescu Emanuela şi Popa Claudiu Constantin, pentru săvărşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu, faptă prev. de art.4 alin.1 din Legea nr. 143/2000 republicată", anunţă DIICOT.
 
Potrivit sursei citate, jurnaliştii au fost depistaţi, în această vară, la un festival de muzică, pe 11 august, la Buftea, cu droguri asupra lor, mai exact două ţigări ce conţineau cannabis amestecat cu tutun.


Conform DIICOT, "în timp ce se aflau pe raza localităţii Buftea, la intrarea în spaţiul unde se desfăşura un festival de muzică, suspecţii Zeicescu Emanuela şi Popa Claudiu Constantin au deţinut, fără drept,  droguri de risc pentru consum propriu, respectiv două ţigarete confecţionate artizanal ce conţineau cannabis în amestec cu tutun".

Emma Zeicescu a anunțat pe Facebook, pe 8 octombrie, că intră în concediu medical timp de o săptămână. "Când corpul îți spune în mod abrupt că trebuie să iei o PAUZĂ și să te ODIHNEȘTI, e semn că trebuie să înveți să pui mai mult preț pe SĂNĂTATE! Ne vedem peste o săptămână la TV! #ConcediuMedical"
, a scris jurnalista pe rețeaua de socializare.

Societatea română de televiziune a precizat, referitor la situaţia realizatoarei TV Emma Zeicescu, pusă sub urmărite de DIICOT pentru deţinere de droguri, că a aflat din presă despre poziţia oficială a instituţiei şi că va lua toate deciziile cu respectarea legislaţiei în vigoare şi a procedurilor interne.

În România, deținerea și consumul de cannabis sunt interzise. Potrivit articolului 4 din Legea 143/2000, cei doi prezentatori riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă, pentru deținere de droguri de risc pentru consum propriu:
"Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă."

Surse judiciare au declarat însă pentru Libertatea că ei ar putea ajunge să facă muncă în folosul comunității.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro