Nimic nou după Colectiv. Copii infectaţi în spitale se zbat între viaţă şi moarte

Un bebeluş a murit, iar alţi nouă sunt în stare gravă. O bacterie e responsabilă, iar medicii spun că vine de pe fructele murdare, dar există bănuiala că ne aflăm în faţa unei noi infecţii de spital
Un copil a murit şi alţi nouă sunt internaţi în Spitalul Marie Curie din Bucureşti. Ei au fost aduşi de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Copiii s-au îmbolnăvit în urma infectării cu o bacterie.
În prima fază, s-a spus că atât bebeluşul care a decedat cât şi ceilalţi nouă micuţi s-au îmbolnăvit în urma consumării de alimente contaminate, fructe şi lapte. Dar situaţia e un pic mai complicată.
”Microbul care a generat infecțiile se află la noi în spital. Nimeni nu vrea să se afle adevărul.
Nu sunt doar cinci copii. Sunt cel puțin 12 cu probleme, iar cele mai grave sunt la cei opt care au trecut prin Spitalul de Pediatrie. O verificare simplă a fișelor medicale arată clar că toți cei opt copii au intrat în spital cu banale viroze de sezon specifice acestui anotimp, cu fluctuații mari de temperatură. Imediat după contactul cu spitalul, toți au avut probleme. De ce? Vorbim de microbi care există în spitale, inclusiv în al nostru. Cel mai des întâlnite peste tot, inclusiv în cele din Europa sunt infecțiile nozocomiale.
Diferența este că la noi nimeni nu le raportează, în consecință, conducerea n-are probleme. Există o teamă a medicilor și a directorilor de a raporta infecțiile din cauza contractului semnat de manager cu Casa de Asigurări prin care infecțiile nozocomiale sunt trecute ca indici de performanță. Așa că dacă raportezi aceste infecții, scad sumele alocate. Microbii sunt în pereți și o conexiune a acestora cu banalele viroze duc la complicații majore, așa cum a fost în cazul copiilor”, a declarat pentru ziarul ”Libertatea” un medic de la Spitalul de Pediatrie Pitești care a dorit să-şi păstreze anonimatul.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • xyz pe 10 Feb 2016, 22:41
    Aha

    Da, mai marii vor sa mai reduca dintre noi, nu e nici un secret, a se vedea vrajeala cu virusul Zika. Si nu uitati sa-mi stergeti sau cenzurati comentariul, OK?

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod