Povestea unei imagini-simbol: Ce s-a întâmplat cu femeia acoperită de praf din fotografia făcută după prăbușirea World Trade Center


La 17 ani de la cea mai grea zi din viața lor, Capestro și Penman s-au regăsit în cea mai frumoasă zi din viața ei


Femeia a spus că s-a grăbit spre a treia scară, care era pustie în acel moment. "Nu foloseam niciodată a treia scară și am fost tare norocoși că am găsit-o. Nu ne-am dat seama că trebuie să coborâm de la etajul 87 până când a lovit al doilea avion. Îmi amintesc de parcă a fost ieri, să fiu sinceră. A trebuit să ne facem măști pentru față. Apoi am început să coborâm și trebuie să fiu sinceră, nu mai era nimeni care să coboare.

Am crezut că toți plecaseră deja și credeam că s-au înghesuit să coboare, când de fapt n-au avut șansa de a ieși", a povestit ea.

Capestro a adăugat că la etajul 64 a început să observe mai mulți oameni care se grăbeau să coboare scările. În 22 de minute, a reușit să iasă din turnul nordic, apoi acesta a început să se prăbușească și ea a fugit, strigând: "Doamne, ajută-mă!".

La un moment dat, în timp ce se îndepărta de ruinele clădirii, Capestro a fost surprinsă, alături de o colegă, într-o imagine simbolică, de Penman.
Șocată, complet acoperită de praf, ea mergea desculță și își ținea geanta și hainele într-o mână. Deși privea spre camera foto, ea nu-și amintește să-l fi observat pe Penman la fața locului și nu a știut că acesta a fotografiat-o până în urmă cu trei ani, când a fost pusă în legătură cu el de cei de la Muzeul 11 septembrie.

"Când ne-am întâlnit, a venit în biroul meu, și doar ne-am uitat unul la altul, apoi am început să plâng. Așa a început totul și am păstrat legătura în toți acești ani.
Acum am ajuns aici, iar pe 11 august, el a fost fotograf la nunta mea"
, a povestit Capestro. "El a fost cu mine în cea mai frumoasă și în cea mai grea zi din viața mea", a mărturisit femeia.

Atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 au ucis 2.996 de oameni și s-au soldat cu peste 6.000 de răniți și reprezintă unul dintre cele mai negre episoade din istoria Statelor Unite.


Foto: Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
12 Septembrie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod