permis

Prima femeie din Arabia Saudită care a primit permisul auto după 50 de ani de interdicţie

Femeile din Arabia Saudită vor avea din nou dreptul să şofeze, din 24 iunie, după mai mult de 50 de ani de interdicţie.

Primele permise de conducere pentru femeile din Arabia Saudită au fost eliberate luni. Zece femei din mai multe oraşe, inclusiv din capitala Riad, şi-au schimbat, luni, permisele de auto eliberate în alte ţări cu unele saudite, potrivit Centrului pentru Comunicare Internaţională al Ministerului Informaţiei.

O înregistrare video postată pe Twitter surprinde momentul în care prima femeie primeşte permisul auto.

Potrivit agenţiei saudite de presă, în următoarea săptămână sunt aşteptate încă 2.000 de solicitări.

Agenţia citată de cotidianul britanic Daily Mail informează că permisele de conducere au fost eliberate după ce candidatele au trecut un test practic.



Arabia Saudită, singura ţară din lume în care femeile nu aveau dreptul de a conduce maşini, va elimina această interdicţie din 24 iunie.

Decizia face parte din programul de modernizare a statului saudit, început de prinţul Mohammed bin Salman, care include o interpretare mai deschisă şi mai tolerantă a religiei islamice, dar şi măsuri de relaxare a restricţiilor sociale, precum reducerea rolului poliţiei religioase, permiterea concertelor publice şi deschiderea unor cinematografe. Săptămâna trecută, autorităţile din această ţară au adoptat o lege prin care este pedepsită hărţuirea sexuală, cu până la cinci ani de închisoare şi o amendă maximă de 80.000 de dolari.



Foto: Hepta, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
5 Iunie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod