Cum să folosești mai puține prosoape de hârtie?

de Iulia Mirică, 30 Iunie 2019

Atunci când vine vorba despre reducerea deșeurilor, există unele obiceiuri care sunt mai dificil de exclus din viața noastră decât altele. Folosirea prosoapelor de hârtie, de exemplu
Sunt atât de convenabile, dar această comoditate vine cu efectele sale nocive. Iată cum să folosești mai puține prosoape de hârtie!

Trucuri care te ajută să folosești mai puține prosoape de hârtie


Prosoapele de hârtie sunt rareori reciclate din cauza calității lor scăzute, spre deosebire de ziare, care pot fi reciclate în mai multe alte articole. După utilizare, prosoapele de hârtie sunt murdare și ajung în depozitele de deșeuri în cele mai multe cazuri. Din acest motiv, este adesea recomandat să reciclezi prosoapele de hârtie dacă nu sunt pline de substanțe chimice sau grăsimi. Sau pur și simplu să reduci folosirea acestora.

Scutură și îndoaie prosoapele de hârtie


Dacă vrei să reduci numărul de prosoape de hârtie folosite într-o toaletă publică, în aeroport sau la birou, este destul de simplu. Poți folosi un uscător de mâini de fiecare dată când este posibil, deși acesta nu va fi atât de eficient precum ți-ai dori.
Iar când nu este posibil? Poți să scuturi excesul de apă de pe mâini și să îndoi prosoapele de hârtie pentru a evita consumul excesiv.

După ce te speli pe mâini, scutură-le pentru câteva secunde pentru a le usca, ia un prosop de hârtie, pliază-l pe jumătate și șterge-te pe mâini. Plierea prosopului face ca hârtia să fie mai absorbantă, așa că vei avea nevoie de mai puține prosoape de hârtie pentru a te șterge pe mâini.

Dacă vrei să folosești un prosop de hârtie mai scurt, rupe imediat o bucată atunci când iese din aparatele din toaletele publice. Ruperea hârtiei va forța aparatul să se oprească înainte de a scoate toată bucata. 

Folosește cârpe sau prosoape din microfibre


Dacă vrei să reduci utilizarea prosoapelor de hârtie acasă, atunci te poți baza pe prosoape și pe cârpe din microfibre pentru a șterge diferite lucruri din casă. Nu trebuie să cumperi aceste articole.
Vezi dacă ai în casă tricouri vechi sau așternuturi pe care nu le mai folosești. Taie-le în bucăți pătrate pentru a înlocui prosoapele de hârtie. Poți ține aceste cârpe murdare într-un recipient sau o găleată sub chiuvetă. Ar trebui să ai și un suport pentru uscarea lor. Este important să le speli săptămânal, mai ales dacă au acumulat pete vizibile. Dacă sunt pline de grăsime, s-ar putea să nu fie reutilizabile după o spălare. Atunci când ștergi grăsimea, poți folosi un prosop de hârtie.

Ai putea codifica prosoapele în funcție de culori pentru a nu le confunda niciodată. S-ar putea să îți vină greu după ce ai fost obișnuit cu prosoapele de hârtie, dar cu ajutorul unui sistem nu vei amesteca niciodată cârpele cu care îți cureți baia cu cele cu care ștergi în bucătărie.

Pentru articole mai sensibile, cum ar fi ochelarii sau smartphone-ul, poți cumpăra lavete din microfibră reutilizabile, care sunt mai puțin abrazive penru suprafețele acestea delicate.
Aceste lavete sunt destul de utile și pentru curățarea murdăriei de pe aragaz.

Ține rola de prosoape de hârtie departe


Folosești prosoape de hârtie pentru a șterge când se varsă ceva pentru că sunt la îndemâna ta. Sunt pe masa de bucătărie. Poți evita acest obicei prin plasarea rolei de prosoape într-un dulap. Astfel, data viitoare când trebuie să ștergi ceva, s-ar putea să fii înclinat să pui mâna pe cârpa care se află mai aproape decât prosoapele de hârtie. Ai putea chiar pune cârpele în zona în care se afla suportul pentru prosoapele de hârtie în mod normal. Vei fi uimit cât de simplu este să schimbi un obicei doar prin schimbarea accesului la acesta.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod