gripă

Epidemie de gripă în România. Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat miercuri dimineaţă că este declarată epidemie de gripă, întrucât au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv şi sunt 54 de decese din cauza bolii.

"Deşi seara aveam o parte din datele pe care direcţiile de sănătate publică le-au transmis, nu au fost concludente, pentru că nu toate spitalele raportaseră cazurile de gripă. Am refăcut raportările şi putem spune că s-a înregistrat a treia săptămână consecuvită epidemică. (...) Vorbim de o evoluţie epidemică a gripei. (...). S-a constatat epidemia, având a treia săptămână epidemică", a declarat ministrul Sorina Pintea.

Ministrul a mai spus că este vorba despre o tulpină care determină manifestări uşoare şi medii, iar până marți au fost vaccinate 1.287.000 de persoane.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 54, de la începutul acestui sezon.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, marţi seară, că din cei 54 de români care au murit din cauza gripei, 49 sufereau şi de alte boli, alţi cinci pacienţi decedaţi nefiind cunoscuţi şi cu alte afecţiuni, relatează Mediafax.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că virusul gripal se pa propaga intens până în luna martie: "Specialişii spun că virusul gripal va circula intens până în martie, apoi se va estompa, dar măsurile de precauţie trebuie ţinute până în aprilie.
Aşteptăm cifrele pentru cea de-a treia săptămână, lucru care nu schimbă cu nimic măsurile deja transmise, nu vor fi măsuri suplimentare. Nu ne aştepăm la o scădere a circulaţiei virusurilor în următoarele două săptămâni."


Numărul deceselor a ajuns astfel la 54. Sorina Pintea a anunţat că din cei 54 de români care au murit din cauza gripei, 49 sufereau şi de alte boli, alţi 5 pacienţi decedaţi nefiind cunoscuţi şi cu alte afecţiuni.

În sezonul trecut, 129 de oameni au murit din cauza gripei, ultimul deces fiind înregistrat în luna mai 2018.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod