Filmarea care a şocat întreaga lume: „Mamă, te rog să nu ţipi! Nu vreau să te împuşte şi pe tine!“

Un incident tulburător care s-a petrecut anul trecut în Statele Unite zguduie iar societatea americană şi provoacă un val de indignare în întreaga lume.

Pe 6 iulie 2016, un bărbat de culoare pe nume Philando Castile a fost împuşcat mortal de un poliţist din St. Anthony, Minnesota, în timpul unui control de rutină. Castile se afla în maşină cu partenera sa şi fiica acesteia în vârstă de patru ani când poliţistul i-a cerut să tragă pe dreapta.

Potrivit declaraţiilor oferite de Diamond Reynolds, partenera bărbatului, şi filmării realizate de camerele poliţiei, Castile i-a spus poliţistului că are o armă în buzunar atunci când ofiţerul i-a cerut să-i prezinte actele.

Femeia a mai spus că iubitul său a fost împuşcat de poliţist în timp ce îşi scotea actele din buzunar, deşi îl anunţase pe agent că deţine o armă şi nu intenţionează să o folosească. Bărbatul a fost împuşcat de şapte ori şi a murit la scurt timp în spital.

Cazul a fost intens mediatizat, numeroase persoane din Statele Unite arătându-se şocate de brutalitatea cu care a fost ucis bărbatul în vârstă de 32 de ani, dar şi de faptul că deşi a fost judecat pentru uciderea lui Philando Castile, poliţistul a fost achitat de orice vină pe 16 iunie 2017.

Un nou filmuleţ dat publicităţii, realizat de camerele din maşina poliţiei, încinge iar spiritele.
După ce bărbatul în vârstă de 32 de ani a fost ucis, iubita sa şi fiica acesteia în vârstă de patru ani au fost ţinute în maşina poliţiei timp de oră, în timp ce Castile a fost transportat la spital. Cuvintele rostite de fetiţă sunt impresionante. Micuţa îşi imploră mama să nu ţipe, ca să nu fie şi ea împuşcată.


Iată dialogul celor două:

Fetiţa: "Mama, te rog să nu ţipi pentru că nu vreau să fii şi tu împuşcată! Te voi proteja eu!"
Mama: "Este OK, este OK"
Mama către poliţist: "Avea actele în portofel! I-aţi cerut să vă arate actele! Este un om bun! Lucrează la şcoala St.
Paul!"

Fetiţa: "Vreau la tata! Aş vrea ca acest oraş să fie mai sigur! Trebuia să mâncăm îngheţată, să ne simţim bine împreună. Acum că el a plecat, poate că a plecat pentru totdeauna"
Mama: "Nu gândi aşa"

La scurt timp, Diamond Reynolds a fost dusă la secţia de poliţie, unde a fost anunţată că Philando Castile a murit la spital.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
27 Iunie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod