multitasking

Studiu: Femeile sunt mai bune la multitasking decât bărbații, mai ales în situații critice

Multi tasking
Potrivit cercetătorilor ruşi, bărbaţii nu se descurcă mai greu când au de îndeplinit mai multe sarcini simultan


Indiferent de sex, multitasking-ul activează de obicei cortexul prefrontal dorsolateral, lobii parietali inferiori și girusul occipital.

În comparație cu femeile, bărbații tineri, cu vârste între 20 și 30 de ani, au manifestat un nivel mai mare de activitate la nivel bilateral în zonele prefrontale și o activitate crescută în lobul parietal drept și în insulă. În plus, în cazul lor s-a observat o activare bilaterală a ariei motorie suplimentară, lucru ce nu a fost depistat la femei, relatează sursa citată de Agerpres.

Aceste diferențe devin neglijabile odată cu înaintarea în vârstă, au precizat oamenii de știință care nu au observat deosebiri la acest capitol între femeile și bărbații cu vârste între 51 și 65 de ani.

"Descoperirile noastre sugerează faptul că femeilor le poate fi mai ușor decât bărbaților să-și comute atenția, iar creierele lor nu trebuie să mobilizeze resurse suplimentare pentru acest lucru, în comparație cu creierele bărbaților", explică Svetlana Kupţova.

Deși diferențele în ceea ce privește timpii de reacție sunt relevanți la nivel științific, în viața de zi cu acestea sunt aproape invizibile, explică cercetătoarea, cu excepția "circumstanțelor foarte stresante sau a situațiilor critice, ce necesită comutarea frecventă a atenției".

Motivele care stau în spatele acestor deosebiri rămân necunoscute, însă factorii evoluționari și sociali ar putea juca un rol important.




Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
21 Noiembrie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod