Cea mai dură lege a avortului din SUA, aproape de adoptare: Violul și incestul nu sunt considerate excepții

Reglementarea avortului este una dintre cele mai disputate teme sociale și politice din Statele Unite


Activiştii anti-avort ştiu că legile pe care le impun vor fi contestate în justiţie, decizii ale curţilor judecătoreşti blocând deja legi adoptate pe această temă în statele Kentucky şi Iowa.

Susținătorii legii din Alabama consideră că dreptul la viaţă al unui copil care nu s-a născut are prioritate în afara oricăror altor drepturi şi îşi propun să testeze valabilitatea acestei idei, arată The Independent.

Georgia, Kentucky, Mississippi şi Ohio au interzis în acest an avortul din momentul în care medicul poate detecta bătaia de inimă într-un embrion.

Cei care se opun acestei formule susţin că activitatea cardiacă a unui embrion poate fi detectată chiar şi la şase săptămâni de sarcină, chiar înainte ca o femeie să îşi dea seama că este însărcinată.

Organizaţia Medici pentru Sănătatea Reproducerii (Physicians for Reproductive Health) au arătat că o interzicere totală a avorturilor ar putea să aibă efecte catastrofale pentru sistemul de sănătate, relatează Mediafax. "Medicii nu vor mai fi dispuşi să îi ajute pe pacienţii care au nevoie, chiar şi atunci când sarcina afectează sănătatea pacientului sau îi pune în pericol viaţa, de frica de a nu intra sub incidenţa legii", a declarat Yashica Robinson, membră a consiliului de conducere al organizaţiei.

Şi Organizaţia Naţională pentru Femei (National Organisation for Women- NOW) a calificat legea drept neconstituţională.
"E un demers clar de a strânge sprijin politic pentru candidaţii care vor veni cu platforme anti-avort la alegerile viitoare şi funcţionează ca o ameninţare directă la adresa sănătăţii femeilor, a independenţei lor şi a dreptului de a-şi căuta fericirea", au argumentat cei de la NOW.

Actriţa şi activista Alyssa Milano a cerut declanşarea unei greve sexuale, folosind formula #SexStrike pe reţelele sociale, ca răspuns la campaniile împotriva dreptului la avort, pledând ca femeile să refuze să facă sex "până când ne vom recăpăta independenţa corporală".


Foto: Depositphotos, Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod