Mai mult de jumătate dintre adolescenți cred că stau prea mult pe smartphone

Părinții nu sunt singurii care sunt îngrijorați de cât timp petrec adolescenții pe telefoanele lor, după cum a sugerat un nou raport. Nici adolescenții nu sunt foarte mulțumiți de această preocupare a lor.
Mai mult de jumătate dintre aceștia (54%) cred că își petrec prea mult timp pe smartphone. Fetele tind să creadă că petrec prea mult timp în social media, iar băieții spun că își petrec prea mult timp jucând jocuri video. 
 

Jumătate dintre adolescenți sunt de părere că petrec prea mult timp pe smartphone


Raportul a ajuns la aceste rezultate după două sondaje, unul cu aproape 750 de adolescenți cu vârsta cuprinsă între 13 și 17 ani și unul cu peste 1.000 de părinți. Rezultatele indică faptul că unele comportamente mai puțin dorite se dezvoltă în jurul smartphone-urilor, pe care 95% dintre adolescenți le utilizează. Aproape 45% dintre adolescenți au spus că își verifică des telefonul pentru notificări și mesaje imediat ce se trezesc.
Mai mult de 30% dintre adolescenți spun că își pierd concentrarea în clasă uneori pentru că sunt distrași de telefoanele lor. Și aproape jumătate dintre fetele (49%) de această vârstă spun că se simt anxioase dacă nu au telefonul cu ele.

Dar a fost dezvăluită și o auto-conștientizare cu privire la pericolele statului pe telefon. Un procent de 17% dintre adolescenți declară că se simt fericiți și ușurați atunci când nu au smartphone-ul cu ei. Mai mult de jumătate (52%) dintre tineri declară că au luat măsuri pentru a micșora timpul petrecut pe telefon, chiar și să limiteze utilizarea rețelelor sociale și jocurile video. Aproape două treimi dintre părinți sunt îngrijorați cu privire la obiceiurile copiilor când vine vorba de smartphone și jumătate dintre aceștia au impus limite.

Acest lucru este încurajator.
Analiza efectului mass-mediei asupra vieții tale este mai importantă decât măsurarea cantității. Pentru adolescenții care, într-o epocă anterioară, ar fi petrecut mult timp vorbind la telefonul fix, timpul petrecut în social media poate că nu este atât de diferit. Dar dacă rețelele sociale sau jocurile video au un efect asupra sănătății tale mintale, a somnului sau a relațiilor tale, ar trebui să te gândești să faci unele schimbări în viața ta. 

Deși e prea devreme pentru a spune ce efecte are statul pe telefon pentru mintea tinerilor, nu toată lumea are o perspectivă atât de optimistă. Chiar și unii dintre cei care au participat la crearea și modificarea smartphone-urilor și aplicațiilor au început să aibă îndoieli.

Cu toate acestea, în timp ce studiul a constatat că 72% dintre părinți au spus că este dificil să le atragă atenția de la ecran copiilor uneori, mai mult de jumătate dintre adolescenți spun că le este greu să vorbească cu părinții atunci când se uită pe smartphone.
Mai mulți părinți decât adolescenți se simt obligați să răspundă imediat la mesajele primite. Părinții sunt, de asemenea, mai distrași de telefoane decât copii în timpul zilei.

Specialiștii le sugerează familiilor să poarte o discuție despre cum să fie mai atenți membrii acestora, într-un mod constructiv, neacuzativ. Cel mai important lucru este să nu se simtă vinovat cineva. Iar dacă sunt necesare schimbări, acestea nu ar trebui să fie radicale, cum ar fi confiscarea tuturor telefoanelor. Poți începe prin lăsarea telefonului departe de pat. Schimbă un obicei mic! Toate cercetările sugerează că aceasta este cea mai eficientă modalitate. 
iulia-mirica
11 Octombrie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod