Pasărea care-și hrănește puiul cu un chiștoc de țigară, imaginea revoltătoare care ne dă tuturor o lecție

Puiul cu chiștocul în cioc, una dintre cele mai imagini din acest an


Într-un mesaj postat ulterior pe Facebook, Karen a făcut un apel la mobilizare pentru curățarea plajelor: "Acestui pui i-a oferit o țigară chiar părintele lui. E timpul să curățăm plajele și să încetăm să le mai trătăm ca pe scrumiera noastră."



Imaginea i-a impresionat pe internauți, iar cei care au comentat s-au declarat copleșiți de această scenă: "Absolut înduioșător", a scris cineva. "Mi se face rău... vă rog, puneți-vă chiștoacele la gunoi sau în bagaj dacă nu vedeți un coș. Eu fumez, dar nu le arunc pe jos...", a scris Sherry Brigham.

Potrivit activiștilor de mediu, mucurile de țigară sunt cele mai răspândite deșeuri întâlnite pe plajele din toată lumea.

Acestea sunt fabricate din acetat de celuloză și durează mai mulți ani până când se descompun dacă ajung în mediul înconjurător.

Societatea Regală pentru Protejarea Păsărilor a descris imaginea drept "sfâșietoare", iar reprezentanții organizației britanice au explicat că natura se luptă să se adapteze la deșeurile pe care oameni le lasă în urmă. "Multe păsări sunt curioase cu privire la lucrurile pe care oamenii le aruncă la întâmplare și vor încerca să vadă dacă sunt sau nu de mâncare.
Din păcate, această pasăre a decis că chiștocul este o sursă de hrană pentru puii săi"
, a declarat pentru BBC un purtător de cuvânt al Societății Regale pentru Protejarea Păsărilor. "Natura se luptă să se adapteze la lucrurile pe care le facem noi. În fiecare an vom vedea mai multe animale prinse în capcană, răniți sau uciși de resturile aruncate de om. Din nefericire, aceste imagini sfâșietoare dezvăluie impactul real al gunoaiele asupra faunei noastre", a mai spus acesta.


Foto: Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod