Un model de 14 ani din Rusia a murit de epuizare după ce a lucrat timp de 13 ore

Adolescenta în vârstă de 14 ani ar fi intrat în comă și a murit la scurt timp, după ce ar fi lucrat timp 13 ore fără pauză pentru un show de modă care a avut loc în Shanghai, China.
Publicația Siberian Times, citată de elleuk.com, susține că modelul Vlada Dzyuba a fost dusă de urgență la spital vineri, 27 octombrie. Aceasta se afla în China unde urma să participe la diverse ședințe foto și prezentări de modă, desfășurate pe o perioadă de trei luni.

Deși cauzele exacte ale morții sunt încă necunoscute, se crede că ar fi rezultatul epuizării și al meningitei.
Vlada lucra în China pentru Shanghai Fashion Week, care s-a încheiat pe 18 octombrie, dar avea și numeroase alte ședințe foto și prezentări în afara celor pentru evenimentul de modă.

De la încheierea Shanghai Fashion Week, tânăra a lucrat și pentru alte evenimente, printre care o ședință foto pentru o colecție de bijuterii, care ar fi durat 13 ore, și o prezentare de modă desfășurată marți, în timpul căreia a început să aibă amețeli și să se simtă rău.

Adolescenta s-a prăbușit înainte de începerea prezentării și a intrat în comă.
Deși a fost dusă de urgență la spital, a murit în cursul zilei de vineri, 27 octombrie.

"Mă suna și îmi spunea că se simte foartea obosită, că vrea să doarmă. Cred că era începutul bolii. Apoi temperatura i-a crescut foarte mult. Nu am putut să dorm, o sunam des și o imploram să meargă la spital", a declarat mama tinerei, potrivit International Business Times.

Mărturiile cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu adevărat cu modelul în vârstă de 14 ani diferă destul de mult, iar ziarul oficial din China, The Global Times Beijing, contrazice relatările din The Siberian Times, publicația care a anunțat moartea tinerei.
Publicația din China susține că modelul a murit din cauza unui sindrom de care aceasta suferea și care îi afecta multiple organe. 

Directorul companiei ESEE Model Management, cu care Vlada Dzyuba semnase contractul de muncă, a declarat că aceasta a lucrat la 16 proiecte cât timp s-a aflat în China. "A avut pauze regulate în timpul lucrului. Cele mai multe activități au fost desfășurate într-un program de opt ore. Nivelul său de muncă era moderat comparativ cu cel al altor modele", a declarat acesta.

În luna septembrie a acestui an, companiile franceze Kering și LVMH au inițiat o lege internațională care interzice companiilor din industria modei să angajeze modele sub vârsta de 16 ani care să pozeze precum modelele adulte.
De asemenea, mai prevede ca modelele cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani să aibă alături un tutore sau supraveghetor și să nu lucreze pe timpul nopții, între orele 22.00 și 06.00.

În prezent poliția investighează cauzele morții tinerei în vârstă de 14 ani.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
3 Noiembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod