Cum să pregătești toba de porc tradițională
Aperitive / 06.12.2017

Ingrediente

stomac, vezică de porc sau mațe groase
2 urechi de porc
1 picior de porc
2 bucăți limbă de porc
2 rinichi de porc
un kilogram carne de porc pulpă și spată
inimă de porc 
un kilogram de slănină cu șorici
sare
piper negru măcinat
boia dulce (opțional)
usturoi pisat, în funcție de gusturi
coriandru.

Mod de preparare

Se pun la fiert urechile, piciorul, limba, carnea, inima, și slănina cu șorici. Rinichii se fierb separat, deoarece au nevoie de un timp de gătire mult mai scurt.
După ce au fiert se mărunțesc toate ingredientele. Limba su curăță înainte de pielița albă și apoi se taie bucăți.
În zeama care conține gelatină și va lega toate ingredientele se pun toate condimentele pentru a asezona toba de porc. 
Zeama nu trebuie să acopere toate ingredientele tăiate, lăsându-le să mai fiarbă încet împreună după ce s-au folosit condimentele. 
Mațele sau stomacul se umplu cu amestecul rezultat și cu zeamă, se leagă bine cu sfoară la capăt ca să nu se scurgă zeama. În zeama rămasă la care se adaugă apă fiartă se pune toba la fiert timp de 30 de minute. 
Se scoate toba pe o tavă, se presează cu un fund de lemn peste care se pune o greutate. Se lasă la rece peste noapte. Ca să fie mai gustoasă, toba se poate afuma pentru a căpăta o aromă delicată de fum. 
 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro