Cauta in 21.294 retete

Cum să pregătești toba de porc tradițională

Toba de porc este un preparat foarte apreciat și care nu trebuie să lipsească de pe masă în perioada Sărbătorilor de iarnă.

Ingrediente

stomac, vezică de porc sau mațe groase
2 urechi de porc
1 picior de porc
2 bucăți limbă de porc
2 rinichi de porc
un kilogram carne de porc pulpă și spată
inimă de porc 
un kilogram de slănină cu șorici
sare
piper negru măcinat
boia dulce (opțional)
usturoi pisat, în funcție de gusturi
coriandru.

Mod de preparare

Dificultate: dificila · Timp preparare: o zi

Se pun la fiert urechile, piciorul, limba, carnea, inima, și slănina cu șorici. Rinichii se fierb separat, deoarece au nevoie de un timp de gătire mult mai scurt.
După ce au fiert se mărunțesc toate ingredientele. Limba su curăță înainte de pielița albă și apoi se taie bucăți.
În zeama care conține gelatină și va lega toate ingredientele se pun toate condimentele pentru a asezona toba de porc. 
Zeama nu trebuie să acopere toate ingredientele tăiate, lăsându-le să mai fiarbă încet împreună după ce s-au folosit condimentele. 
Mațele sau stomacul se umplu cu amestecul rezultat și cu zeamă, se leagă bine cu sfoară la capăt ca să nu se scurgă zeama. În zeama rămasă la care se adaugă apă fiartă se pune toba la fiert timp de 30 de minute. 
Se scoate toba pe o tavă, se presează cu un fund de lemn peste care se pune o greutate. Se lasă la rece peste noapte. Ca să fie mai gustoasă, toba se poate afuma pentru a căpăta o aromă delicată de fum. 
 

Comentarii (1)

  • Ioan  pe 26 dec 2017, 13:03
    SĂNĂTATE ÎNTR-O CEAȘCĂ DE CAFEA O metoda inedita de purificare

    Mâine este prea târziu. Ieri s-a terminat. Acum este exact momentul potrivit pentru a începe. SĂNĂTATE ÎNTR-O CEAȘCĂ DE CAFEA O metoda inedita de purificare, reechilibrare si refacere a organismului Ganoterapia este o metoda de dobandire a sanatatii ce foloseste Ganoderma Lucidum – ciuperca ce poarta si numele de Reishi sau Ling Zhi. Aceasta specie de ciuperca medicinala, care s-a bucurat de o mare pretuire din partea chinezilor a fost un remediu secret folosit de mii de ani deoarece avea excelentul renume de a mentine sanatatea si sustine longevitatea. Vezi toate produsele cu Ganoderma accesind lincul: http://bit.ly/2BFuRO7 și apoi rubrica PRODUSE sus in bara.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod