Cauta in 21.294 retete

Dovlecei prăjiţi şi umpluţi cu mozzarella

Când vrei să găteşti ceva simplu şi rapid, dovleceii sunt alegerea potrivită. Încearcă-i în varianta pane, cu umplutură de mozzarella!

Ingrediente

2 dovlecei  
mozzarella
300 ml ulei
2 ouă
250 g făină
pesmet
boia de ardei dulce
oregano
sare
piper

Mod de preparare

Dificultate: usoara · Timp preparare: 20 de minute · Nr. porţii: 4

Spală dovleceii şi taie-i în lungime, în fâşii subţiri şi late. Taie mai multe felii de mozzarella, cu o grosime de jumătate de centimetru.
Pune două felii de dovlecei în formă de cruce, iar acolo unde se întrepătrund acestea aşază o felie de mozzarella. Adună pe rând cele patru capete ale feliilor de dovlecel şi pune-le peste mozzarella, dar ai grijă să pui mai întâi capetele feliei de dedesubt, pentru ca "pacheţelul" să reziste mai bine. Înfige o scobitoare în dovlecelul umplut ca să nu se desfacă şi repetă operaţiunea cu celelalte bucăţi de dovlecel.
După acest pas, dă prin făină dovleceii umpluţi prin făină, apoi prin oul bătut cu sare, piper şi boia, iar la urmă trece-i şi prin pesmetul amestecat cu oregano. Pune dovleceii umpluţi într-o tigaie şi prăjeşte-i cam 1-2 minute, iar când sunt rumenţi, scoate-i pe un platou. Poţi să presari deasupra puţin mărar tocat şi se servesc calzi sau reci, după preferinţe.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod