Ce să răspunzi la un interviu dacă ți se cere să vorbești despre tine

Mulți candidați la un interviu s-ar putea să considere grea această întrebare. Însă atunci când ți se cere să vorbești despre tine, ți se oferă, de fapt, o oportunitate de a te descrie pozitiv și de a concentra interviul pe punctele tale forte. Iată cum să răspunzi!

Ți se cere să vorbești despre tine la un interviu? Iată ce să răspunzi


Răspunsul greșit


Există multe modalități de a răspunde corect la această întrebare și doar unul greșit - "Ce vreți să știți?" Asta îi comunică intervievatorului că nu te-ai pregătit în mod corespunzător pentru interviu și probabil că vei fi la fel de nepregătit și la locul de muncă. Trebuie să dezvolți un răspuns bun la această întrebare și să îl poți da cu siguranță și încredere.

Răspunsul corect


Conform specialiștilor, ar trebui să te concentrezi pe ceea ce îl interesează cel mai mult pe intervievator și să evidențiezi cele mai importante realizări ale tale. Intervievatorul vrea să știe că îți poți face treaba, că te poți integra într-o echipă, ce ai realizat în pozițiile anterioare și cum poți ajuta compania.
Este recomandat să încep cu cel mai recent loc de muncă și să explici de ce ești calificat pentru poziția pentru care ai aplicat. Cheia tuturor interviurilor de succes este aceea de a-ți potrivi calificările cu ceea ce caută intervievatorul. Cu alte cuvinte, trebuie să vinzi ce vrea cumpărătorul.

Gândește-te la răspunsul tău ca la un teaser pentru un film. Un teaser se referă întotdeauna la filmul pe care urmează să îl vezi. Așa că răspunsul tău trebuie să corespundă în mod direct preocupărilor potențialului tău angajator. 

Evidențiază cele mai importante realizări la interviu


Specialiștii îi sfătuiesc pe solicitanții locurilor de muncă să spună o poveste memorabilă despre atributele lor. De exemplu, dacă îi spui unui intervievator că oamenii te descriu ca fiind tenace, spune-i o scurtă poveste care arată că ai fost tenace în atingerea obiectivelor.
Povestirile au un impact puternic și rămân în amintirea oamenilor.

Intervievatorii subliniază și importanța unui răspuns scurt. Angajatorul își dorește să știe puțin despre tine la început, nu povestea vieții tale. Oferă doar două sau trei lucruri interesante și utile. Ar trebui să răspunzi la această întrebare în aproximativ un minut. Pentru a te asigura că ai un răspuns succint, care acoperă tot ceea ce ar trebui, scrie-ți pe o foaie răspunsul înainte de interviu și repetă-l până ți se pare natural.
După care mai exersează-l de câteva ori.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod