10 trucuri din bucătărie de care sigur nu ai auzit

 

5. Folosește sare pentru tigaia din fontă

În loc să folosești detergentul obișnuit de vase este de preferat să freci cu sare tigaia din fontă. Este mai simplu și o vei curăța foarte rapid.


6. Pune un pahar cu apă în microunde

 

Dacă vrei să încălzești pizza sau orice alt preparat fără să se usuce tare poți să pui un pahar cu apă în microunde alături de farfuria cu mâncare. 


7. Sare și lămâie pentru tocător

 

Ca să dezinfectezi tocătorul și să elimini toate mirosurile neplăcute poți să-l freci cu o jumătate de lămâie și puțină sare. Lasă apoi să acționeze timp de 10-15 minute și spală cu apă caldă. 


8. Ierburi aromatice în ulei de măsline

 

Amestecă ierburi aromatice cu puțin ulei de măsline și toarnp amestecu în tăvițele pentru gheață. Astfel vei avea la frigider cuburi aromate, potrivite pentru orice mâncare. 


9. Lingura de lemn împiedică laptele să dea pe afară

 

Dacă fierbi laptele proaspăt de vacă este de preferat să pui o lingură de lemn peste oală. Acest mic truc se pare că împiedică spuma laptelui să dea pe afară. 


10. Cum să întinzi pe pâine untul din frigider, dacă ai uitat să-l scoţi la temperatura camerei

 

Dacă îţi place pâinea prăjită cu unt, dar te enervează că uiţi mereu să scoţi pachetul din frigider ca să poţi întinde untul, există o soluţie simplă pe care o vei folosi de acum înainte. Răzuieşte untul direct pe felia de pâine prăjită, deoarece astfel se topeşte rapid şi uniform!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod