Curăţenie în bucătărie

20 de trucuri de curăţenie, fără să apelezi la produsele chimice

Taie câteva lămâi pe jumătate, pune-le într-un pahar cu apă şi lasă-l în cuptorul cu microunde până apa începe să fiarbă. Se ţine timp de un minut, după care murdăria se va îndepărta mult mai rapid!
Brightside ne învaţă cum să curăţăm anumite obiecte din casa noastră fără să apelăm la produsele chimice din comerţ:

1. Argintul

Ia un recient şi acoperă-l cu folie de aluminiu. Umple cu apă caldă şi adaugă jumătate de cană de bicarbonat de sodiu. Lasă obiectele de argint în acest amestec timp de jumătate de oră, apoi clătiţi-le şi ştergeţi-le cu o cârpă moale.

2. Salteaua

Se amestecă o măsură de vodcă şi trei de apă şi se pulverizează amestecul pe saltea. Este un puternic dezinfectant care va distruge majoritatea bacteriilor.

3. Cuptorul cu microunde

Taie câteva lămâi pe jumătate, pune-le într-un pahar cu apă şi lasă-l în cuptorul cu microunde până apa începe să fiarbă. Se ţine timp de un minut, după care murdăria se va îndepărta mult mai rapid!

4. Petele de grăsime

Freacă o bucată de cretă peste petele de grăsime de pe pereţi, lasă-l timp de câteva minute şi apoi şterge cu o cârpă umedă.
Acest truc funcţionează atât la haine, cât şi la pereţi. La haine, e nevoie de o oră timp de acţionare, după care sufli pur şi simplu creta.

5. Pantofi umezi

Ca să o usuci mai repede, umple-ţi încălţămintea cu pagini de ziar mototolite.

6. Păr de animale

Pune-ţi o pereche de mănuşi obişnuite de cauciuc şi introdu mâinile în apă. Imediat apoi, treci cu mâinile pe suprafeţele acoperite cu păr de animal şi totul se va lipi de mănuşi. Pentru a scăpa de părul de pe un covor, puteţi încerca un răzuitor pentru ştergerea ferestrelor, vei fi uimită de rezultate!

7. Mâncarea arsă dintr-o tigaie

Se pune în tigaie puţină apă, se toarnă un pahar de oţet şi se fierbe la fc mediu. Imediat după aceea se ia de pe foc şi se adaugă două linguri de bicarbonat de sodiu, resturile lipite de mâncare se vor desprinde imediat!

8. Depunerile din fierbător

Se toarnă o lingură de suc de lămâie amestecat cu apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi fierbătorul va fi ca nou!

9.
Capul de duş


Se toarnă nişte oţet într-o pungă pe care o ataşezi apoi pe capul de duş folosind un elastic de bani. Se lasă cel puţin o oră sau chiar peste noapte!

10. Chiuveta

Jumătăţi de grapefruit sau lămâie presărate cu sare îţi vor lustrui chiuveta. Freacă suprafaţa cu una dintre acestea şi vei fi uimită!

11. Depuneri pe sticlă sau cristal

Se încălzesc două pahare de oţet şi se toarnă într-un vas mare. Apoi se scufundă paharele sau obiectele din sticlă şi cristal, având grijă ca ele să fie acoperite. După câteva minute, clătiţi-le şi ştergeţi-le!

12. Sticlele sau obiectele cu gât îngust

Se umple sticla cu apă fierbinte şi se adaugă lichid de spalat vasele. Se adaugă jumătate de ceaşcă de orez şi se agită bine până se curăţă toată murdăria. Se clăteşte cu apă caldă.

13. Praful

Aveţi nevoie doar de o cârpă anti-statică pentru a şterge toate suprafeţele acoperite de praf, începând de la ecranul televizorului până la rafturi.
Nu e necesară nicio substanţă!

14. Jaluzelele

Pune un ciorap curat pe mână, înmoaie-l într-un amestec format din apă şi oţet în cantităţi egale, apoi stergeţi-le de sus în jos.

15. Scurgerile de apă

Se toarnă o jumătate de cană de sifon sau apă minerală carbogazoasă şi o jumătate de cană de oţet în acelaşi timp. Se lasă acoperit timp de 15 minute şi apoi se spală cu apă caldă.

16. Pete pe covor

Şterge pata cu un amestec format dintr-o parte oţet şi două de apă. Acoperiţi cu o cârpă umedă şi folosiţi fierul de călcat fierbinte peste el timp de 30 de secunde. Se repetă procesul până dispare complet.

17. Depunerile de calcar

Şterge suprafeţele cu depuneri de calcar cu o bucată de lămâie, iar după 5 minute clăteşte-le cu apă.

18. Caserolele de plastic


Şterge porţiunea murdară cu suc de lămâie, se lasă la uscat şi apoi se clăteşte.
Acest truc te scapă atât de pete, cât şi de mirosurile neplăcute.

19. Mirosul de animale

Se amestecă sifon sau apă minerală carbogazoasă cu peroxid de hidrogen în părţi egale. Se înmoaie un burete în acst amestec şi se şterg zonele cele mai afectate.

20. Râşniţa de cafea sau de condimente

Se macină pur şi simplu nişte orez şi se adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu. Acest truc curăţă, dar te scapă şi de mirosurile neplăcute.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod