4 feluri în care poți să gătești țelina. Nu o să-ți vină să crezi cât este de gustoasă!

Țelina este o rădăcinoasă care te poate ajuta foarte mult dacă vrei să slăbești. În plus, poți să gătești țelina în foarte multe feluri ca să obții preparate foarte gustoase și simple.

Țelina conține foarte puține calorii, dar aduce un aport însemnat de fibre și nutrienți care au un efect benefic asupra sănătății inimii. De asemenea, țelina este foarte bună pentru la digestie, ajută la o bună absorbție a vitaminelor și datorită fibrelor poate să aibă un efect detoxifiant.
Astfel că nu ai niciun motiv să nu o incluzi în alimentația ta apelând la rețete simple cu țelină.

De asemenea, trebuie să știi că țelina poate să înlocuiască cu succes cartofii care nu sunt recomandați în cantități mari atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus. Prin urmare, poți să faci supă cremă de țelină, piure de țelină, țelină prăjită în loc de cartofi prăjiți și multe alte preparate extrem de gustoase și fără multe calorii. 


4 feluri în care să gătești țelina

1 din 5

Țelină în loc de cartofi prăjiți

Dacă poftești la cartofi prăjiți poți să apelezi la țelină pe care să o prepari la cuptor, reducând astfel considerabil numărul caloriilor. Curăță o țelină mare, taie rondele, apoi bețe pe care să le stropești cu ulei de măsline extravirgin. Se așază țelina într-un singur strat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptorul încins la 200 de grade Celsius până când se rumenește frumos. 

Aceasta este una dintre cele mai bune alternative pentru cartofii prăjiți. Dacă preferi, poți să faci un mix de condimente pe care să-l presari peste țelină înainte de a o băga la cuptor: semințe de susan, semințe de coriandru, semințe de chimen.

MAI MULT DESPRE: bucatarie, telina, retete telina
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod