5 măsuțe de cafea pe care să le eviți în amenajare

Suntem în plin avânt al personalizării și individualismului, ne dorim originalitate, unicitate și exprimare out-of-the-box și asta se reflectă și în design: piese unice, îndrăznețe și creative.
Nu mai există toleranță pentru plafonare și tânjim după artă în toate felurile. Iar măsuța din living nu mai poate fi oricum, deci evită pe cât posibil cele 5 exemple de mai jos:

1. Palet

În cazul cel mai fericit și încă acceptat, aceasta a fost cumpărată ca atare dintr-un magazin de specialitate și finisată într-o oarecare măsură. În cazul mai puțin fericit, este rezultatul unui DIY, iar această epocă a lucrurilor semi improvizate este depășită de cel puțin 1 an.

2. Picioare din inox

Perioada includerii inoxului în mobilierul rezidențial a apus de cel puțin 6 ani, ca să nu mai pomenim de refuzul designerilor de a-l lua vreodată în serios în soluțiile de amenajare a locuințelor. La polul opus se află însă cuprul, bronzul și arama- metale frumoase, versatile și de mare efect decorativ.

3. PAL

Palul este un material ieftin, însă încă pretabil la soluțiile de mobilier la comandă, ca bucătăria sau dressingul. Măsuța de cafea este un statement în sine, o piesă solitară, de obicei la vedere, în centrul livingului sau al spațiului de socializare.
Merită un material mai valoros decât PALul, fiindcă va contribui la sau va scădea din valoarea întregii amenajări.

4. Vitrină

Obiectele de admirat se dispun acum PE masă, e mult mai practic, fiindcă poți schimba aranjamentul de oricâte ori. S-a dovedit că măsuța-vitrină oferă posibilități limitate de afișare a obiectelor dragi, că acumulează praf în interior și că, dacă dorești să admiri piesele din vitrină, nu mai poți așeza mare lucru pe masă.

5. Sirena de sub blat 

Nu a fost niciodată favorita designerilor, dar mai ales acum, după multe copii nereușite și ieftine produse în lume, reprezintă kitchul absolut această măsuță de living cu o sirenă sau o fată ce sprijină sticla. Există, desigur, în cadrul acestui concept de ceva sprijinând un blat din sticlă, și alegeri suficient de inspirate încât să devină hituri: un octopus uriaș sau o pereche de egrete, de exemplu.
Dar exemplele sunt rare, în general blaturile de sticlă așezate pe statui sunt destul de passe.

Articol scris de Paula, de la Kiki Concept

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod