6 lucruri inedite pe care le poţi face cu folia de aluminiu

O foloseşti pentru cuptor sau pentru ambalat, însă folia de aluminiu are mult mai multe întrebuinţări. Descoperă câteva lucruri inedite pe care le poţi face cu ajutorul ei!
Chiar dacă nu ai folosit-o până acum pentru alte scopuri în afară de a cuptor sau pentru sandvişuri, folia de aluminiu poate să fie foarte utilă pentru casa ta. Iată câteva alte moduri în care poţi să foloseşti folia de aluminiu:

1. Folia de aluminiu pentru călcatul hainelor

Pune folie pe masa de călcat, sub haina pe care vrei să o calci şi astfel nu mai trebuie să o întorci pe cealaltă parte. Folia de aluminiu se încinge şi va ajuta la călcarea hainei pe ambele părţi deodată.


2. Folia de aluminiu curăţă argintul

Dacă ai o vază, tacâmuri sau bijuterii din argint, folia de aluminiu poate să fie un aliat de nădejde ca să le menţii lucioase şi curate. Pune folie de aluminiu pe fundul chiuvetei din bucătărie, umple cu apă caldă până la jumătate şi varsă 1/4 cană cu bicarbonat de sodiu şi 1/4 cană cu sare.
Lasă obiectele din argint să stea 10-15 minute în acest amestec.


3. Folia de aluminiu pentru a face biscuiţi

Poţi să foloseşti folia de aluminiu pe care să o modelezi astfel încât să obţii forme cu ajutorul cărora să tai aluatul pentru biscuiţi. Aşa obţii biscuiţi în formele dorite!


4. Folia de aluminiu pentru curăţarea fierului de călcat

În cazul în care ai un fier de călcat cu talpa din oţel inoxidabil şi s-a murdărit poţi să foloseşti folia de aluminiu pentru a-l curăţa. Trebuie doar să dai cu soluţie pentru curăţare şi să foloseşti o minge făcută din folie de aluminiu pentru a îndepărta murdăria.



5. Folia de aluminiu ascute foarfeca

Pune vreo şase straturi de folie de aluminiu unele peste altele şi treci cu foarfeca încet prin ele de mai multe ori. Acest lucru te va ajuta să ascuţi foarfeca.


6. Folia de aluminiu înlocuieşte pâlnia

Dacă nu ai la îndemână o pâlnie, poţi să improvizezi una cu ajutorul foliei de aluminiu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod