6 rețete cu leurdă incredibil de simple

Tu cum obișnuiești să mănânci leurda? Dacă vrei mai multe idei ca să o incluzi în mai multe preparate, inspiră-te din aceste rețete cu leurdă încredibil de simple!

Leurda este o sursă importantă de potasiu, magneziu, fier, cupru, calciu, vitaminele A şi C, vitamine din complexul B şi fibre. Numită și usturoiul verde, leurda este un aliment foarte sănătos, ieftin și versatil. Dacă ei fost obișnuită să o incluzi numai la salate sau ciorbe, trebuie să descoperi și alte preparate în care leurda merge de minune

Leurda are un efect detoxifiant asupra corpului, protejeazând ficatul și curățând sângele de toxine.
De asemenea, cercetările arată că leurda aduce multiple beneficii pentru sănătatea inimii, deoarece scade colesterolul rău. 

Un alt motiv pentru care ar fi bine să mănânci leurdă este legat de faptul că ea curăță rinichii de toxine și previne apariția bolilor renale. De asemenea, datorită alicinei, o substanță renumită care se regăsește și în usturoi, consumul de leurdă poate să prevină virozele respiratorii și să ferească corpul de boli grave. 

Prin urmare, ai toate motivele să incluzi leurda în cât mai multe mâncăruri.
Iar ca să-ți fie simplu, îți recomandăm câteva rețete cu leurdă din care poți să te inspiri!


6 rețete cu leurdă incredibil de simple


Mâncarea de leurdă scăzută, ciorba cu leurdă şi salatele care conţin frunze proaspete de leurdă sunt un deliciu, fiind considerate mâncăruri simple şi sănătoase. Însă, mai poţi să găteşti leurda şi alte feluri ca să nu te plictiseşti de aceleaşi reţete. De exemplu, poate că nu ştiai că poţi să faci un pesto delicios din leurdă pe care să-l foloseşti peste salata caldă de cartofi, paste aburinde, orez, quinoa sau chiar pizza. 

Omleta cu leurda, supa cremoasă cu leurdă sau o bruschetta aromată cu pesto de leurdă și mozzarella sunt alte câteva delicii pe care trebuie să le încerci. 
1 din 7

1. Bruschetta cu leurdă, mozzarella și roșii cherry

Poți să folosești un pesto de busuioc, însă la fel de bine se pot înlocui frunzele de busuioc cu cele de leurdă pentru a obține această pastă aromată care merge de minune la bruschetta. 

Ai nevoie de: 1 felie de pâine de secară, 2 lingurițe cu pesto de leurdă, mozzarella sau brânză de capră (în funcție de preferințe) și roșii cherry sau roșii uscate în ulei. 

Cuptorul se preîncălzește la 190 de grade Celsius. Între timp se întinde pesto-ul de leurdă peste pâine, se așază feliile de brânză și roșiile deasupra. Se asezonează cu sare și piper, după care se introduce bruschetta la cuptor timp de 12 minute.
MAI MULT DESPRE: retete, bucatarie, retete cu leurda
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod