8 alimente pe care nu ştiai că le poţi face pe grătar

Poate că nu ştiai că avocado devine şi mai gustos atunci când este preparat pe grătar! Există multe astfel de alimente la care nu te-ai fi gândit să le găteşti în acest fel!
Nimic nu bate un cotlet de porc, un peşte sau ciupercile pe grătar! Aceste alimente se transformă într-un adevărat deliciu atunci când sunt preparate pe grătar. Însă dacă până acum ai fost obişnuită să pui pe grătar ciuperci, vinete, dovlecei, ceapă roşie, carne sau peşte trebuie să descoperi şi alte alimente care sunt mai gustoase dacă le prepari în acest fel.

Poate că nu te-ai fi gândit până acum să prepari avocado pe grătar, însă acesta va merge de minune într-un burger, adăugând o aromă intensă de fum şi o textură cremoasă.

Nici la piersici, căpşuni sau pepene roşu poate că nu te-ai fi gândit că ar merge preparate pe grătar, însă se pare că fructele îşi potenţează aroma, devin mai dulci şi căpătând acel miros de fum vor deveni mai gustoase.
Fructele astfel preparate constituie un desert delicios de vară care se va îmbina perfect cu o cupă de îngheţată. Frigăruile cu căpşuni făcute la grătar alături de fulgi de ciocolată şi îngheţată de vanilie constituie un desert răcoritor de vară care se prepară foarte repede.

Brânzeturile de genul camembert sau brie merg de minune puse pe grătar, deoarece se vor topi la interior şi vei obţine o cremă delicioasă pentru pâinea prăjită sau pentru un platou de fructe, crackerşi şi vin.


Cartofii dulci cu scorţişoară şi conopidă cu condimente orientale constituie alte două alimente care devin extrem de gustoase atunci când sunt preparate pe grătar. Cartofii dulci se pot consuma ca un desert alături de îngheţată, iar conopida cu curry va fi o garnitură perfectă pentru orice preparat de bază. Nu are cum să nu-ţi placă o conopidă astfel preparată, deoarece nu vei simţi gustulş ei pregnant, acesta fiind acoperit de condimentele orientale şi de aroma de fum.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod