8 greșeli de amenajare a dormitorului care îți strică somnul

Ți se întâmplă des să te trezești dimineața și să simți că nu te-ai odihnit bine? Este posibil ca modul în care ți-ai amenajat dormitorul să fie cauza unui somn neodihnitor.
Iată câteva dintre elementele din dormitorul tău care îți afectează somnul:

Așternuturile sunt prea călduroase

Poate că imediat ce te-ai pus în pat vrei să simți așternuturi pufoase și călduroase, dar materialele sintetice care blochează căldura pe parcursul nopții îți strică somnul. Alege materiale naturale precum bumbacul, care mențin o temperatură ideală pentru un somn odihnitor.

Becurile sunt prea puternice

Este de preferat să ai în dormitor becuri cu o putere mai mică, ce produc mai puțină lumină. Becurile foarte luminoase pe care le ții aprinse înainte de culcare au capacitatea de a diminua senzația de somn, ceea ce înseamnă că vei adormi mai greu.

Draperiile sunt prea subțiri

Ai nevoie de draperii din material cu densitate mare. Acestea pot bloca lumina de afară, fie că provine de la soare la primele ore ale dimineții sau de la o lumină stradală, pe timpul nopții și te vor ajuta astfel să ai un somn profund.

Culoarea pereților este intensă

Este de preferat să păstrezi pereții dormitorului în nuanțe deschise, care oferă o stare de calm și relaxare. Culorile intense precum roșu, portocaliu, galben, roz, violet etc.
îți distrag atenția și te împiedică să adormi.

Nu ai covor în dormitor

Scopul unui covor nu este unul pur decorativ. Covorul are rolul de a oferi un plus de confort, dar și de a izola termic și fonic. Un covor pufos va reduce sunetele și va contribui la un somn mai odihnitor.

Ai prea multe perne

În mod sigur pernele decorative arată foarte bine, dar nu este recomandat să le ții în pat pe timpul nopții. Găsește o pernă foarte confortabilă, care este exact pe placul tău, și care îți menține coloana într-o poziție cât mai dreaptă cu putință.
Prea multe perne ocupă inutl spațiul și nu te lasă să te miști în voie pe timpul nopții.

Pilota este prea grea

Pilota sau plapuma cu care te învelești pe timpul nopții este esențială pentru a avea un somn bun. Iar o pilotă prea grea sau prea călduroasă îți va afecta serios somnul. Temperatura corpului trebuie să scadă puțin în timpul somnului, astfel că o pilotă mult prea groasă îți va provoca un somn agitat și neodihnitor.

Dormitorul este dezordonat

Poate ai senzația că nu te afectează, dar dezordinea din jurul tău îți dă o stare de anxietate și afectează capacitatea de a adormi. Scoate din dormitor toate lucrurile care nu au ce căuta acolo, de la scaune pe care îți așezi hainele, teancuri de cărți, cosmetice sau aparate de fitness.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod