Ai rămas fără un ingredient cheie în bucătărie? Iată cu ce îl poți înlocui pentru rezultate identice!

Te-ai apucat de gătit, iar jumătate din compoziție este gata. Nu trebuie să mai adaugi decat făină, apoi praful de copt… Pe care nu îl ai!

Cu siguranta, ti s-a intamplat de cel putin cateva ori sa ramai in pana de oua, faina, zahar sau alt ingredient cheie, fix atunci cand aveai cea mai mare nevoie de ele. Poate ti s-a intamplat chiar acum si de aceea citesti acest articol.

Vestea buna este ca exista cativa inlocuitori in bucatarie, pe care ii poti folosi si personaliza in functie de ce ai nevoie. Nu trebuie decat sa masori cantitatile, sa le adaptezi si sa fii deschisa spre noi moduri de a gati un preparat.

 

Inlocuitori in bucatarie: 5 ingrediente ce pot fi suplinite cu usurinta in retete

 

1.
Untul


Grasimea este un element esential in orice mancare, accentuand gusturile si oferind o baza pentru celelalte arome. Daca ai nevoie de unt pentru a sota legume sau alte alimente in tigaie, poti folosi cu incredere orice ulei. Apeleaza la uleiul de masline, daca vrei o aroma mai intensa, la uleiul de floarea soarelui pentru o baza neutra sau la uleiul de cocos, daca prepari ceva in stil asiatic.

Pentru prajituri si alte preparate la cuptor, inlocuieste untul cu o cantitate similara de margarina, untura sau ulei de cocos solid, rece.

2.
Ouale


Majoritatea compozitiilor pentru prajituri, aluaturi sau creme au nevoie de cel putin un ou. Daca nu ai nici macar unul in casa, nu trebuie sa te descurajezi. Poti salva preparatul cu numerosi inlocuitori in bucatarie. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod