Ce să faci ca să nu ți se strice mașina de spălat

Nu este mereu ușor să fii adult. Nu numai că trebuie să ai grijă de casă, facturi și bugete, însă trebuie să fii atentă și la acele lucruri mici pe care le uiți. Iată ce poți să faci ca să nu ți se strice mașina de spălat!
5 sfaturi care te ajută să ai grijă de mașina de spălat

1. Nu supraîncărca mașina de spălat


Majoritatea mașinilor de spălat rufe sunt proiectate pentru spălarea hainelor zilnic. Atunci când punem pături voluminoase, prea multe haine sau prosoape de plajă, putem deteriora mașina de spălat. Experții ne recomandă să nu spălăm covoare la mașină, chiar dacă încap în aceasta, deoarece vor pune o presiune excesivă asupra motorului și pot cauza deteriorări interne.

2. Aerisește mașina de spălat


După ce scoți hainele din mașină, probabil că închizi ușa și îți vezi de celelalte treburi. Cu toate acestea, mașina este încă umedă în interior, iar dacă nu are șansa să respire puțin, se poate forma mucegai.
Lasă ușa de la mașina de spălat deschisă atunci când nu o folosești. Acest lucru va permite umidității să iasă și te va ajuta să eviți mirosul de mucegai pe care îl pot prelua hainele. Urmând acest sfat, vei preveni și ruginirea.

3. Spală mașina de spălat


Dacă mașina ta de spălat nu este curată, cum crezi că vor fi hainele tale? Este important să o cureți și să te asiguri că nu a rămas niciun reziduu, care poate ajunge pe hainele tale curate. Curăță săptămânal tamburul interior cu o cârpă umedă.
Această acțiune va reduce reziduurile de la săpun, murdărie, grăsimi. Poți curăța mașina cu oțet alb sau cu suc de lămâie, pentru a reduce acumulările de grăsimi și detergenți. Există și produse speciale pentru spălarea mașinii disponibile în magazine.

4. Nu trânti ușa de la mașina de spălat


Trântirea ușilor nu este niciodată o idee bună. Atunci când vine vorba de mașina ta de spălat, această acțiune poate deteriora dispozitivul. În acest fel, vei evita costurile suplimentare pentru un comutator nou, așa că închide ușa ușor de fiecare dată când folosești mașina.

5. Curăță filtrele mașinii de spălat


Știi deja că uscătorul nu funcționează bine dacă nu cureți în mod regulat filtrul de scame. Cu toate acestea, te-ai gândit vreodată la filtrul de scame de la mașina ta de spălat? Unele mașini au acest filtru integrat, care trebuie curățat în mod regulat.
Acest lucru va preveni mirosurile neplăcute și va asigura un debit mai bun de apă în interiorul mașinii.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod