Haine albe

Cum să albești hainele fără înălbitor

Pe lângă eliminarea mirosurilor, bicarbonatul de sodiu poate ajuta şi la îndepărtarea petelor de pe haine. Iată 5 soluţii ca să albești hainele fără înălbitor!
Hainele albe tind să se păteze foarte uşor ori de câte ori intră în contact cu orice sau după purtarea lor de mai multe ori când în cele din urmă se îngălbenesc.

Menţinerea albului implică, de obicei, utilizarea produselor chimice vândute peste tot în zilele noastre, în special cele care conţin înălbitor şi despre care se pretinde că ar fi cea mai bună soluţie pentru recuperarea acelei nuanţe luminoase şi imaculate a hainelor noastre.

Adevărul este că aceste produse funcţionează şi pot fi cel mai simplu mod de a albi îmbrăcămintea. Dar substanţele chimice pe care le conţin nu sunt deloc sănătoase şi pot deteriora atât ţesătura, cât şi mediul.

Pentru a albi din nou hainele într-o mod mai ecologic, iată 5 produse naturale pe care le poţi încerca:

Oţet alb


În afara faptului că este un produs util pentru îndepărtarea petelor şi murdăriei, oţetul alb este foarte delicat cu ţesătura şi ajută la califelarea acesteia într-un mod natural.

Cum se utilizează?

Adaugă între o jumătate şi o ceaşcă de oţet alb distilat la detergentul tău obişnuit pentru maşina de spălat şi lasă ciclul normal de spălare la fel cum obişnuiai până acum.


Dacă hainele tale au pete în jurul gâtul, la subraţ sau în alte zone, feacă cu puţin oţet alb zona afectată şi lasă-l să acţioneze o oră înainte de spălare.

Bicarbonat de sodiu


Acesta este un ingredient care, pe lângă faptul că este foarte accesibil, pătrunde adânc în ţesătură şi îndepărtează petele, păstrând catifelarea hainelor.

Cum se utilizează?

Adaugă o jumătate de ceaşcă bicarbonat de sodiu la detergentul obişnuit de rufe şi spală ca în mod obişnuit. Nu uita să separi întodeauna hainele albe de cele colorate.

Pentru petele puternice, aplică bicarbonat de sodiu cu puţin suc de lămâie direct pe zonele afectate.

Apa oxigenată


Peroxidul de hidrogen sau apa oxigenată este un produs excelent pentru îngrijirea hainelor alve, deoarece nu conţine înălbitor.

Cum se utilizează?

Adaugă jumătate de ceaşcă de apă oxigenată la detergentul normal de rufe.
De asemenea, o poţi adăuga direct pe pete.

Zeamă de lămâie


Sucul de lămâie este un astringent natural care curăţă în adâncime ţesăturile, îndepărtând murdăria şi lăsând îmbrăcămintea albă şi curată.

Cum se utilizează?

Umple o oală cu apă şi câteva felii de lămâie, las-o la fiert şi apoi înmoaie hainele în acest amestec timp de o oră înainte de a le spăla ca în mod normal.

O altă opţiune este să pregăteşti o soluţie din săpun, o lingură de sare şi zeama de la două lămâi. Lasă hainele la înmuiat în acest amestec, apoi clateşte-le şi usucă-le la soare.

Lapte


Acest ingredient surprinzător poate fi folosit în îngrijirea hainelor tale şi ajută la menţinerea albului. Utilizarea sa e recomandată în special pentru ţesături delicate sau de bumbac.

Cum se utilizează?

Pune hainele într-un vas cu lapte şi las-o la înmuiat timp de câteva ore, apoi spale-le cum faci în mod normal.


Trucuri pentru a păstra hainele albe:

- evită să foloseşti înălbitorii chimici atunci când hainele sunt din amestecuri de poliester sau bumbac-poliester, deoarece se pot îngălbeni.
- acordă o atenţie deosebită apei cu care speli hainele, deoarece dacă devine tulbure, ea poate îngălbeni ţesătura.
- când speli hainele albe, poţi adăuga un pic de borax dizolvat în apă pentru a înmuia ţesătura. Boraxul nu părează hainele.
- pentru a evita colorarea hainelor albe, asigură că nu aplici parfumuri, deodorante sau alte produse care vin în contact cu materialul.
- încearcă să usuci hainele albe la soare, deoarece razele UV contribuie la menţinerea strălucirii albului natural.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod