Cum să cureți bucătăria - 7 greșeli care afectează gustul alimentelor

Savoarea fiecărei rețete preparate de tine depinde și de felul în care cureți bucătăria. Află ce greșeli pot afecta gustul alimentelor și cum să le eviți.
Depui mult efort pentru a găsi rețete speciale, le pregătești cu atenție, dar la final gustul nu este deloc pe placul celorlalți? Ei bine, s-ar putea să nu aibă nicio legătură cu rețeta aleasă, ci mai degrabă cu felul în care igienizezi bucătăria. Dacă instrumentele folosite nu sunt perfect curate gustul alimentelor se va modifica și astfel se explică de ce nici măcar rețetele cu ingrediente atent selecționate nu au o aromă deosebită. 
Din moment ce îți rezervi timp pentru a găti, asigură-te și că spațiul folosit este optim pentru a evita situațiile în care ești nevoită să mergi la restaurant sau să comanzi mâncare după aceea.

 
Iată care sunt greșelile de bază care influențează negativ gustul alimentelor:

 
1. Nu cureți râșnița de cafea

Cafeaua proaspăt măcinată are o aromă specială și te ajută să-ți începi ziua plină de energie, dar dacă ai un șoc atunci când guști? Dacă aroma nu este plăcută fii mai atentă când cureți râșnița. Gustul cafelei este dat de uleiurile care sunt produse în momentul râșnirii, însă, dacă vrei ca și următoarea ceașcă de cafea să fie la fel de îmbietoare, trebuie să îți iei măsuri.
Din cauza conținutului de uleiuri resturile de cafea râncezesc rapid. Spală râșnița cu apă și detergent de vase, iar dacă ți se pare că încă miroase neplăcut folosește o soluție din 2 linguri de oțet din vin alb și 5 linguri de apă pentru a o curăța perfect.

 
2. Nu speli grătarul

Nu încerca să te convingi că bucățile arse de carne sau legume vor da un gust bun data viitoare când folosești grătarul. În momentul în care vor lua contact cu alimentele proaspete gustul nu va fi deloc plăcut și, în plus, pot răspândi bacterii care îți pun sănătatea în pericol. Data viitoare când faci un grătar, curăță cu atenție fiecare bară a grilajului, folosind folie de aluminiu cât timp este cald, pentru a te asigura că nu vei avea probleme digestive sau preparate ocolite din cauza aromei neplăcute.

 
3. Nu igienizezi tăvile folosite pentru copt

Chiar dacă folosești anumite tăvi numai pentru aluaturi dulci sau pentru preparate sărate, trebuie să le speli bine după fiecare utilizare pentru a evita gustul neplăcut al următoarei rețete. Dacă detergentul de vase nu elimină complet particulele arse, folosește suc de lămâie și bicarbonat de sodiu pentru a le dezlipi.
Toarnă amestecul peste zonele afectate ale tăvii, lasă 10-15 minute și folosește un burete pentru a elimina resturile după aceea. La final, spală toată tava cu apă și detergent de vase.

 
4. Nu speli bine chiuveta

Simți că mirosul caracteristic mesei de aseară încă este prezent în apropierea chiuvetei? Nu începe să speli acolo tacâmuri sau farfurii, ci mai întâi elimină problema. Spală chiuveta cu detergent. Dacă după 30 de minute mirosul încă nu a dispărut, umple o treime din chiuvetă cu apă, adaugă 5 linguri de oțet din vin alb și lasă 4-5 ore. După aceea scurge apa și vei vedea că orice miros a fost eliminat.

 
5. Nu clătești bine paharele

De fiecare dată când speli paharele trebuie să fii atentă să elimini orice urmă de lichid. Astfel eviți gustul neplăcut, dar și riscurile pentru sănătate. Clătirea paharelor este foarte importantă atât pentru a elimina resturile de lichid, cât și pentru a evita ingerarea particulelor de detergent de vase.

 
6. Folosești mașina de spălat vase pentru ustensile greșite

Nu poți spăla absolut totul în mașina de spălat vase. De exemplu presa pentru usturoi nu va fi curățată eficient prin această metodă.
Resturile de usturoi sunt lipicioase și pot rămâne blocate în presă. De aceea este esențial să o speli  de mână pentru a evita blocarea sau gustul amar data viitoarea când o utilizezi.

 
7. Nu acorzi atenția necesară suprafețelor din lemn

Fundurile și tocătoarele din lemn nu pot fi curățate la fel ca restul vaselor. Nu este indicat să folosești detergent de vase pentru că gustul parfumat ar putea contamina alimentele care intră în contact cu lemnul. Astfel, cel mai bine este să freci fundurile sau tocătoarele cu o felie de lămâie, apoi să presari puțină sare, iar la sfârșit să clătești cu apă, folosing un burete pentru a te asigura că suprafețele sunt perfect curate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod