Cum să cureți casa cu ajutorul lămâilor

Când viața îți dă lămâi, curăță toată casa cu ele! Aceste citrice te pot ajuta să rezolvi multe dintre treburile de curățare.
De la parfumatul casei, la curățarea acesteia, găsești mai jos câteva modalități ingenioase de a folosi lămâile în toată casă.

Trucuri de curățare a casei cu ajutorul lămâilor


1. Fă instalațiile din baie și chiuveta să strălucească din nou.


Taie o lămâie în jumătate și freacă partea cu tăietura pe robinete, scurgere și chiuvetă, pentru a îndepărta depunerile de minerale și pentru a le reda strălucirea. Zonele curățate cu lămâie se clătesc bine și se șterg după ce ai terminat de curățat.

2. Curăță petele de pe tocător.


Tot cu ajutorul unei jumătăți de lămâie, curăță și tocătorul de petele lăsate de mâncare sau mirosurile neplăcute. Pentru o curățare mai eficientă, poți presăra și puțină sare sau bicarbonat de sodiu, înainte.
În cazul în care petele sunt prea vechi sau ies foarte greu, lasă zeama de lămâie să acționeze peste noapte, după care poți clăti bine cu apă. 

3. Fă cuptorul cu microunde să arate ca nou.


Pentru a curăța mai ușor petele din interiorul cuptorului, poți încălzi în acesta un pahar cu apă și o lămâie tocată mărunt, până când aburii ajung pe pereții acestuia. Înainte de a deschide ușa cuptorului cu microunde, lasă bolul în interior pentru 15 minute. Poți curăța murdăria și grăsimea cu ușurință.

4. Redă luciul lucrurilor din alamă.


Se presară puțină sare pe petele de pe obiectele din alamă și se freacă ușor cu ajutorul unui burete umezit cu zeamă de lămâie. Se clătește  bine suprafața cu apă, după care se șterge.

5. Scoate petele din țesături.


Acest truc este posibil chiar și în cazul țesăturilor delicate. Se aplică pe pată puțină sare amestecată cu zeamă de lămâie.
Se lasă amestecul să acționeze pentru aproximativ o jumătate de oră, după care se clătește cu oțet și apă caldă. Această combinație-minune te poate ajuta să scoți chiar și petele de rugină din materialele textile. Se aplică amestecul pe pată și se lasă la lumina soarelui să se usuce. Se repetă acești pași până când dispare pata.

6. Îndepărtează petele de transpirație de pe tricouri.


Ți s-a întâmplat vreodată să ai de-a face cu pete de transpirație insistente pe bluze? Acum poți lupta împotriva lor cu ajutorul sucului de lămâie. Se freacă pata cu zeamă de lămâie, înainte de a pune piesa vestimentară în mașina de spălat.

7. Improvizează un umidificator parfumat.


Pune la fiert o oală cu apă și câteva felii de lămâie, pentru a combate aerul uscat din casă și pentru a parfuma locuința.

8. Scapă de buruieni.


Pulverizează puțină zeamă de lămâie pe buruienile care apar în grădina ta. Dar ține pulverizatorul departe de plantele bune, deoarece aciditatea lămâii poate deteriora sau chiar omorî florile și tufișurile.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod