Cum să găteşti pastele? 8 feluri inedite pe care sigur nu le ştii

5. Chipsuri din foi de lasagna

Se fierb puţin foile de lasagna, după care se taie şi se prăjesc în baie de ulei pentru a obţine chipsuri delicioase pentru guacamole sau salsa. Poţi să foloseşti pulberea de usturoi, ceapă şi diverse alte condimente pentru a da chispurilor aroma dorită. De asemenea, poţi să prăjeşti farfalle ca să obţii fundiţe crocante, aurii şi să le condimentezi cu sare şi paprika afumată.

6. Fierbe pastele în lapte ca să fie mai cremoase


Dacă eşti un fac al pastelor cu sos cremos alb atunci trebuie să încerci acest truc. Căleşte bacon, pui, spanac, usturoi, asezonează-le cu sare şi piper, după care adaugă lapte (sau smântână grasă lichidă), iar când începe să fiarbă se pun şi pastele.

7. Transformă spaghetele subţiri în tăiţei


Dacă vrei să transformă spaghetele subţiri în tăiţei pune în apa în care fierb o lingură de bicarbonat de sodiu, iar la final clăteşte-le cu apă rece. Apoi poţi să foloseşti tăiţeii pentru wok alături de legume sau pentru supe inspirate din bucătăria asiatică.

8. Paste mic gătite precum orezul


Dacă îţi plac pastele de dimensiuni mici cum ar fi orzo sau orecchiette poţi să le foloseşti în locul orezului pentru a face măncăruri delicioase. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod