Cum să îți cureți salteaua pe care dormi în trei pași simpli

Știai că salteaua pe care dormi poate fi curățată ușor fără a utiliza aditivi chimici? Trebuie doar să urmezi niște pași simpli și te vei bucura de timpul petrecut pe un pat curat. Iată cum poți să-ți cureți salteaua!

Modalitatea ușoară prin care poți să îți cureți salteaua


Dacă acorzi atenție bunăstării fizice și sănătății tale, și salteaua ta trebuie să fie curată și igienică. În special acumularea de milioane de acarieni de praf din casă în timpul sezonului rece și alte lucruri similare pot duce la apariția unor probleme serioase. Pacienții cu alergii trebuie să se lupte în fiecare zi cu problemele grave de sănătate, cum ar fi ochii inflamați, durerile de gât, nasul înfundat și tusea. Această tuse se poate transforma și în atacuri de astm și probleme cu respirația din cauza mucusului acumulat în interiorul plămânilor.
Adesea, abilitatea ta de a respira poate fi afectată în mod grav. În mod normal, îți schimbi lenjeria de pat o dată pe săptămână. Dar salteaua? De obicei, uiți să o cureți. Dar ar trebui să schimbi acest obicei dacă vrei să nu ai probleme de sănătate. Iată câteva instrucțiuni care te vor ajuta să îți cureți salteaua!

Soluție de curățare a saltelei


Pentru ca aceasta să funcționeze perfect, ai nevoie de două lucruri: 1 cană cu bicarbonat de sodiu și 4-5 picături de ulei esențial. Vei avea nevoie și de o sită de bucătărie și de un aspirator. Amestecul este suficient pentru o singură saltea.
Poți mări dozajul pentru saltele mai mari. Se pun bicarbonatul de sodiu și uleiul esențial într-un borcan, care se agită bine. Pulberea și uleiul trebuie amestecate perfect. Se adaugă amestecul pe toată salteaua folosind sita de bucătărie menționată mai sus. Asigură-te că nu ratezi niciun loc. Acum trebuie să aștepți cel puțin o oră dacă vrei ca amestecul să funcționeze perfect. Apoi, ia aspiratorul și aspiră bine salteaua. 

Bicarbonatul de sodiu este un element casnic perfect pentru mai multe lucruri. Poate fi utilizat pentru a face pastă de dinți, apă de gură sau exfoliant. Este multifuncțional și ar trebui să existe în fiecare bucătărie. 

Deși cei mai mulți oameni își curăță lenjeria de pat în fiecare săptămână, se întâmplă foarte rar ca oamenii să se gândească să își curețe salteaua chiar și o dată pe lună.
Cele mai multe opțiuni de curățare a saltelelor disponibile conțin substanțe chimice dure și înălbitori, care eliberează fum toxic. Având în vedere că îți petreci o treime din viață dormind, aceste toxine se pot aduna în organismul tău.

Din fericire, îți poți curăța salteaua și fără ajutorul produselor chimice. Cel mai bine este să îți cureți salteaua cel puțin o dată pe lună. Această metodă de curățare este, de asemenea, recomandată și pentru canapea. Din păcate, acarienii nu sunt vizibili cu ochiul liber, așa că nu poți vedea niciodată când se strâng pe patul tău.
Un lucru este sigur: se reproduc repede și își depun ouăle peste tot. Se hrănesc cu acele mici celule de piele moartă, pe care le elimini în somn fără să îți dai seama. Acești dăunători devin o problemă reală, mai ales în timpul sezonului rece, când pornim din nou încălzirea. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod