Cum să scapi de țânțarii de pe terasă. 8 metode naturale și elegante

Momentele de relaxare petrecute pe terasă, la răcoarea serii, sunt stricate de multe ori de unele dintre cele mai antipatice insecte: țânțarii.
Dar înainte de a te înarma cu insecticide periculoase și cu un miros urât pentru a scăpa de țânțari, trebuie să știi că există moduri mult mai elegante și mai puțin nocive de a-i îndepărta din curtea ta. Iată câteva soluții pe care să le încerci:

Batonașe sau spirale fumigene

Îmbibate de obicei cu ulei de lemongras, planta cu cel mai puternic efect împotriva țânțarilor, aceste bastonașe sau spirale alungă insectele de pe terasă, fără să conțină substanțe toxice.



Crăițe

Aceste plante anuale cu flori vesele în nuanțe de galben sau oranj au un miros specific pe care țânțarii nu îl suportă. Conțin o substanță numită pyrethrum, un compus natural care se găsește în soluțiile împotriva insectelor.
Plantează crăițe pe lângă terasă și te vei bucura nu numai de flori frumoase, dar și de o metodă naturală de a elimina țânțarii.



Ventilatoare

Ventilatoarele îți oferă o dublă soluție: te răcoresc în nopțile prea calde și alungă insectele. Plasează un ventilator silențios într-un capăt al terasei, pentru a spulbera țânțarii care se apropie.



Bețișoare de lemn Palo Santo

Lemnul de Palo Santo sau Lemn Sfânt provine de la copacul cu același nume, originar din America de Sud. Bețișoarele din lemn Palo Santo sunt parfumate în mod natural, acest copac fiind înrudit cu smirna și tămâia.
Aprinde un băț de lemn Palo Santo, apoi stinge-l și lasă fumul parfumat, cu note de pin, mentă și citrice să îndepărteze în mod natural țânțarii.

Lămpi cu ulei esențial

Folosește lămpile pentru aromaterapie pe terasă ca să scapi de țânțari. Uleiurile esențiale care alungă aceste insecte enervante sunt cele de citrice, de lavandă, mușcată sau lemongras.



Parfumuri cu efect repelent

Există parfumuri care miros excelent și care au în același timp proprietăți mai puțin cunoscute, de respingere a insectelor. Caută în magazinele de cosmetice astfel de produse special concepute pentru a îndepărta țânțarii.
Conțin de obicei note de geranium, lemn de cedru sau mentă.



Torțe

Torțele decorative pentru grădină pot fi folosite și pentru a ține țânțarii la distanță de terasa ta. Focul și fumul degajat de torțe îndepărtează țânțarii și alte insecte.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod