Detergentii naturali, o adevarata comoara!

Sucul de lamaie

Nu te teme din cauza pretului! Un kilogram de lamai costa 3-4 lei. Dintr-un kilogram, in storcatorul de fructe, cu tot cu coaja, obtii circa 300-400 ml de suc. Mult mai iefin decat detergentii naturali din comert si foarte aromat. In plus, sucul de lamaie este foarte util la dizolvarea sapunului uscat si a depunerilor de piatra. Curata perfect alama, cuprul, faianta si lemnaria laminata din bucatarie si baie.

Amesteca suc de lamaie cu otet, plus un albus de ou batut bine si ai obtinut un detergent de vase perfect! Amesteca zeama de la o jumatate de lamaie cu o ceasca cu ulei de masline.

Agita bine, pune lichidul intr-o sticla cu pulverizator si apuca-te de lustruit mobila! Daca ai mobilier inchis la culoare, adauga cateva linguri cu vin rosu. Cojile de portocale si lamaie sunt un dezodorizant natural, pe care il poti folosi in casa unde vrei, dar si in baie.

Bicarbonatul

Bicarbonatul cumparat de la farmacii este un praf natural de curatat. In plus, nu irita si este un dezodorizant excelent. Un saculet de panza cu bicarbonat absoarbe mirosurile din baie si din frigider. Schimba-l periodic.

Daca vrei arome placute in baie, adauga ulei de menta sau lavanda peste bicarbonat. Amesteca suc de lamaie cu otet si cateva plicuri cu bicarbonat, pana obtii o pasta. Ai obtinut cel mai eficient praf de curatat pe care l-ai folosit vreodata! Mai mult decat atat, este natural, nu iti ataca maninile si este 100% biodegradabil. Este foarte bun pentru a curata suprafetele din lemn, piatra, marmura, chiuvetele, robinetii. 

Ouale

Ouale sunt detergenti naturali foarte buni pentu pielea si parul tau.

In medie, 4-5 oua sunt suficiente pentru un spalat pe cap. Bate bine ouale, ca pentru omleta, si ai obtinut un sampon natural. Daca esti blonda, clateste-te cu ceai concentrat de musetel, daca esti bruneta, cu infuzie de frunze de nuc, iar daca esti roscata, cu ceai de sunatoare, foarte concentrat. Meriti o data pe saptamana sa inlocuiesti samponul cu preparatul din reteta bunicii mele! 

Laptele

Este un veritabil inalbitor natural. Nu este la fel de eficient ca produsele chimice de inalbit, dar, daca il folosesti constant, este posibil sa te satisfaca.

Inmoaie cearsafurile bine spalate anterior in apa fierbinte in care ai adugat un litru de lapte (15 litri de apa la un litru de lapte). Lasa lenjeria pana se raceste apa. Clateste bine, in masina de spalat.

 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • oana pe 9 Oct 2013, 19:57
    natural

    Eu folosesc detergenti si sampon bio,sunt un pic mai scumpi dar sunt mult peste cei clasici,eu ii achizitionez dupa net,magazinul meu preferat este www.sabedoria.ro, au preturi mai bune si mereu au reduceri la produse

    0
    0

  • voica pe 15 Mar 2013, 16:03
    intrebare

    cu ce detergent eco se spala ouale ? multumesc

    0
    0

  • Marta pe 4 Feb 2013, 13:51
    da!

    De cativa ani folosesc exclusiv sapunuri naturale. Sunt multi producatori mici pe piata, le iau online. Le prefer oricand pe cele cu unt de dafin, clorofila, unt de shea, sau cafea, exfoliant anticelulitic. Iar pentru par folosesc ori sampoane solide (cu shikakai, trebuie incercate!), sau un sampon masca cu galbenus de ou si ricin. Face spuma buna si imi hraneste parul.

    0
    0

  • Sis-Bio pe 30 Apr 2012, 11:09
    Detergenti naturali

    Pentru sanatatea copiilor si a familiei, datergentii naturali (organici) sunt cea mai buna alegere , mai ales ca nu sunt cu mult mai scumpi decat cei din supermarket http://bio-trade.ro/

    1
    1

  • sarariustela pe 3 Ian 2012, 12:50
    mirosulneplacutdeciinedincasa

    cumscapidemirosulneplacutdeciinedincasa

    5
    0

  • elena pe 15 Apr 2010, 13:48
    detergenti bio

    detergenti foarte buni, super concentrati si o gama larga se gasesc si pe www.organicbaby.ro preturi foarte bune!!!

    1
    0

  • dinescu pe 11 Apr 2010, 12:10
    sapun de casa

    sunt pensionara, fac sapun de casa in fiecare an, daca cineva doreste sa cumpere contactati-ma pe emailul : kayland84@yahoo.com Trimit prin colet postal oriunde in tara

    0
    0

  • adutza36 pe 7 Apr 2009, 08:56
    Produse naturale

    Da aveti dreptate exista din fericire si la noi in tara produse bio de curatenie si sunt foarte bune.Am gasit destul de greu aceste produse pe piata noastra ,,cam scumpicele" la prima vedere dar nu am realizat pana in momentul in care am vazut cat de mult timp imi ajung si cat sunt de bune.Daca va intereseaza aceste produse le gasiti pe www.elemental.ro

    0
    0

  • Cristina pe 12 Feb 2009, 11:19
    Detergenti naturali

    Exista detergenti bio la pretul detergentilor chimici. Detergentul bio este diferit de cel natural. Cel natural poate contine derivate din petrochimie pe cand cel bio este fara. Eu folosesc numai produse bio, nemtesti, certificate... pt baie, bucatarie, haine.

    0
    0

  • faura pe 28 Dec 2008, 16:52
    bicarbonatul de sodiu

    Bicarbonatul de sodiu este excelent pentru curatirea farfuriilor de grasimea depusa in timp si care nu iese cu detergentii de vase. De asemenea bicarbonatul de sodiu curata foarte bine si vasele de plastic, de asemenea paharele. Nu lasa urme deloc, ramane curat ca si cristalul

    1
    0

  • danacecilia pe 6 Dec 2008, 12:54
    detergenti naturali

    Andrea, te rog sa-mi spui de unde ai cumparat samponul solid? Multumesc anticipat.

    0
    0

  • Bianca pe 28 Mar 2008, 15:22
    exista detergenti naturali, organici mai ieftini decat cei din comert!!!

    doar ca acestia nu se gasesc pe piata, prin magazine...pentru mai multe informatii- puteti sa ma contactati pe adresa de mail!

    0
    1

  • Olga pe 27 Mar 2008, 10:25
    Super articol

    Otetul est bun in cantitati foarte mici si pentru spalarea tenului (se adauga cateva picaturi intr-un bol cu apa - ve deduriza apa).

    0
    1

  • Andrea pe 27 Mar 2008, 09:18
    natural

    Unde se gaseste otet 100% natural? Eu folosesc otet din comert si apa pt curatarea pressoului de cafea(1:1) si este foarte eficient, chiar si bicarbonatul, iar sapunurile hand-made sunt ok (exista si sampoane solide),am cateva de la Lush si sunt multumita, si samponul solid imp.caderii parului il am de anul trecut, tine mult mai mult decat un flacon cu sampon obisnuit, miroase a scortisoara.... In schimb cu galbenus am incercat sa ma spal, a fost groaznic. Poate nu stiu sa-l folosesc! O zi mirifica sa aveti!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod