Electrocasnicele care te ajută să ai grijă de rufele tale și de ce să ții cont atunci când le alegi

Așa cum probabil bănuiești încă din nume, aparatele electrocasnice sunt dispozitive care funcționează pe bază de curent electric și pe care le folosești pentru a-ți ușura treburile prin casă.
Probabil că n-ai stat vreodată să te gândești serios la cât de mult te ajută o mașină de spălat, un uscător de rufe sau un frigider, însă ele chiar îți ușurează viața. Hai să luăm un exemplu concret ca să înțelegi exact cât de folositoare sunt. Gândește-te la mașinile de spălat, care acum aproximativ un secol abia apăreau pe piață. Te întrebi poate, cum s-au descurcat oamenii până atunci? Ei bine, și atunci își spălau hainele, doar că tot procesul dura mult mai mult timp și necesita mult mai mult efort. Și acum, gândește-te cât de mult efort depui tu atunci când bagi la spălat, doar iei rufele, le sortezi, le arunci în mașină și apeși pe două butoane, iar după ceva timp le scoți curate și parfumate.
Este atât de simplu.

În articolul de azi o să îți spunem cât de mult te ajută aparatele electrocasnice, cum să le alegi, dar și despre mașina de spălat și uscătorul de rufe. Așa că, dacă aveai în plan să schimbi unul dintre aceste aparate, îți recomandăm să citești articolul.

De ce să ții mereu cont atunci când îți alegi orice aparat electrocasnic


Fie că vorbim despre mașina de spălat, uscătorul de rufe, frigiderul sau orice alt aparat, este foarte important să ai grijă la clasa energetică. Ce e ea? Fără a intra în termeni tehnici, clasa energetică indică cât de eficient utilizează aparatul energia electrică. Aceasta este notată cu litere de la A la G, unde A reprezintă clasa cu cel mai mic consum de energie, iar G este cea cu cel mai mare consum de energie.

Când cumperi un aparat electrocasnic, încearcă să optezi întotdeauna pentru unul cu clasa energetică A.
Deși prețul lor poate părea mai ridicat, gândește-te că vei avea un aparat pentru care nu vei plăti o avere lună de lună atunci când vine factura de energie. Sigur, tu poți alege și un aparat cu o clasă energetică inferioară și să dai mai puțini bani, pe moment, dar lună de lună vei plăti mai mult pentru energie.

Despre mașina de spălat


Acum că ai înțeles cum stă treaba cu clasa energetică a electrocasnicelor, să vorbim concret despre mașina de spălat (vezi oferta Emag). Este evident că fiecare persoană are nevoie de haine curate și proaspete. Și cine să se ocupe de asta, dacă nu o mașină de spălat? Atunci când faci alegerea, asigură-te că ai destul spațiu pentru ea. Cel mai bine ar fi să faci niște măsurători înainte pentru a fi sigur.
Și încearcă pe cât posibil să nu pui mașina de spălat în baie, deoarece fiind un loc umed riști ca aceasta să ruginească mult mai repede.

Dacă ai o familie numeroasă și coșul de rufe este mereu plin, va trebui să optezi pentru o mașină de spălat cu o capacitate mai mare sau chiar să iei în considerare două mașini de spălat plasate una peste cealaltă, dacă și spațiul îți permite. În plus, poți alege și o mașină de spălat inteligentă, care poate fi controlată printr-o aplicație de mobil. Cu această opțiune, poți lăsa de dimineață rufele în mașina de spălat, iar în timpul zilei o poți porni direct din aplicație, iar când ajungi  acasă doar le scoți din mașină și le usuci.

Am discutat anterior despre rufe spălate, așa că trecem și la uscarea lor și la importanța unui uscător de rufe.
Pe lângă avantajul că nu ocupă prea mult spațiu, un uscător de rufe poate economisi și foarte mult timp. De ce? Pentru că atunci când pui rufele într-un uscător, la finalul programului acestea ies fără cute, ceea ce înseamnă că nu mai trebuie să pierzi timp și să stai să le și calci după aceea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod