sirop

Sirop de tuse natural preparat în casă

Uneori, acea senzație neplăcută din gât sau tusea care pare a nu se mai opri te face să apelezi la anumite remedii, cum ar fi un sirop de tuse. Deși lichidul gros pe care îl găsești de cumpărat are adesea gust de diferite fructe, acesta nu ar trebui să vină la pachet cu arome artificiale și produse chimice nefamiliare. Vrei să îți prepari propriul sirop de tuse natural? Iată cum!

Rețetă ușoară de sirop de tuse natural preparat în casă


Mai jos, poți regăsi rețeta pentru un sirop de tuse natural cu gust de portocale, preparat în casă, cu ajutorul unor ingrediente naturale pe care probabil că le ai deja în bucătărie. Poți prepara acest sirop în mai puțin de 30 de minute și vei beneficia de vitamina C din portocale, gustul delicios al uleiului de cocos și antioxidanții din scorțișoară. Și reține că, deși te afli în timpul sezonului rece, există nenumărate lucruri pe care le poți face pentru a te proteja.

Ingrediente

1 portocală medie, tăiată în bucăți mici
1 lămâie tăiată în bucăți mici
1 centimetru de ghimbir, tocat
2 lingurițe de boabe de piper
1 baton de scorțișoară
2 linguri de apă
2 linguri de ulei de cocos organic
1 cană cu miere organică

Mod de preparare


Se combină primele șase ingrediente într-o oală și se pun pe foc, la temperatură medie.
Se pasează compoziția cu o lingură de lemn, pentru a ajuta sucurile naturale să iasă din portocală și lămâie și pentru a zdrobi ușor boabele de piper și scorțișoara. Se acoperă și se lasă la temperatură medie pentru aproximativ 5-8 minute.

Se dă capacul la o parte, se amestecă uleiul de cocos și mierea, până când uleiul de cocos este topit complet. Se închide căldura și se lasă să se răcească pentru 5-10 minute. Se strecoară compoziția și se poate folosi de fiecare dată când te doare gâtul.
Este recomandat să iei 1-2 lingurițe.

Desigur, există alegerile clasice pe care le poți face pentru a preveni problemele de sănătate enervante care coincid cu vremea rece. De exemplu, este o idee bună să eviți contactul apropiat cu oricine este bolnav, să te speli pe mâini cu săpun, să continui obiceiurile sănătoase generale, cum ar fi consumul de fluide, consumul de alimente sănătoase și perioadele adecvate de somn. Aceste strategii standard ar trebui să te ajute, dar dacă tusea se află printre simptome încearcă rețeta de sirop de tuse natural preparat în casă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod