șorici

Trucuri pentru șorici fraged. De la tăierea porcului, până la servire

Nu există Crăciun fară șorici, dar cum faci să îl servești cât mai moale și mai gustos pe masa pregătită pentru familie și prieteni? Îți prezentăm câteva trucuri pentru șorici fraged, de aplicat de la tăierea porcului, până la servirea acestui preparat.
Porcul se taie în mod tradițional de Ignat (20 decembrie) sau în preajma acestei date, de obicei sâmbăta. După ce este sacrificat și pârlit cu lampa sau pe un foc domol de paie ca să i se păstreze intact șoriciul, animalul trebuie curățat de păr și spălat în așa fel încât să se obțină un șorici bun și moale.

Trucuri pentru șorici fraged. Masajul


După ce este pârlit, porcul este curățat de păr cu lama unui cuţit lat și ascuțit, până când se simte pe palma șoriciul gata să sară de pe slană.
Ca să fie fraged și șoriciul și slana de sub el, se freacă porcul (chiar se frământă ca la un masaj) cu foarte multă sare înmuiată cu căni cu apă clocotită. Și de fiecare data se răzuiește cu lama cuțitului, până când șoriciul devine alb-rozaliu.

Cel mai moale și mai subțire șorici e pe burtă, de unde se jupoaie doar cu două degete, se tăvălește prin sare și se mănâncă lângă porc cu palincă. Citește în continuare...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod