câini pug

Ce rase de câini au mari probleme

Veterinarii avertizează potențialii stăpâni de câini să se gândească de două ori înainte de a cumpăra anumite rase de câini, care suferă de probleme grave de respirație și de sănătate, cum ar fi buldogul francez și pugul. Iată de ce au aceste rase de câini mari probleme și de ce ar trebui să le eviți!

Ce rase de câini ne avertizează veterinarii că ar trebui să evităm?


Veterinarii sunt preocupați de faptul că multe persoane cumpără aceste rase din cauza influenței celebrităților și a aspectului câinilor, fără a înțelege cu adevărat ce înseamnă să aibă grijă de câinii cu probleme. Cunoscuți din punct de vedere tehnic sub denumirea de câini brahicefalici, câinii din rasa pug suferă frecvent de o mulțime de afecțiuni de sănătate, incluzând anomalii ale respirației, infecții ale pielii care stă în cute pe față și ulcerații oculare.
Asociația Veterinară Britanică este îngrijorată de faptul că numărul de câini care trebuie să fie supuși unei intervenții chirurgicale invazive pentru corectarea respirației va continua să crească, pe măsură ce tot mai mulți oameni cumpără această rasă. A fost lansată și o campanie pentru a crește gradul de conștientizare.

Din cei 671 de medici veterinari prezenți într-un studiu, cei mai mulți au spus că au observat o creștere îngrijorătoare a numărului de rase de câini brahicefalici care le-au trecut pragul cabinetului.
Veterinarii consideră că social media joacă un rol masiv în creșterea acestor rase, 43% dintre aceștia crezând că celebritățile au influențat alegerile proprietarilor de câini și 49% dintre ei spunând că alegerile sunt cauzate de rețelele sociale.

Acești câini sunt mai populari ca niciodată pe internet, iar medicii veterinari se tem că acesta este un factor care duce la achiziția raselor de câini cu mari probleme de sănătate. Există mii de imagini pe rețelele sociale cu rasele de câini brahicefalici alături de celebrități și bloggeri, dar aceste imagini nu prezintă povestea completă.

Din păcate, mulți oameni care nu cumpără aceste rase nu cunosc riscurile asociate deciziei și operațiile dureroase prin care trebuie să treacă animalele de companie.
Doar 10% dintre proprietari sunt conștienți de problemele de sănătate ale acestor rase, în timp ce 75% dintre ei sunt șocați când află că aceste rase de câini au mari probleme de sănătate. Asociațiile veterinare își doresc să se asigure că potențialii proprietari înțeleg pe deplin costurile suplimentare care apar cu aceste rase și impactul asupra bunăstării animalelor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod