Ce și-ar dori câinele tău să știi

Din păcate câinii nu pot învăța să vorbească, dar asta nu înseamnă că nu-ți poți înțelege cel mai bun prieten dacă înveți să comunici cu el. Descoperă ce și-ar dori câinele tău să știi.
Comunicarea dintre tine și câinele tău este foarte importantă și, dacă reușești să înțelegi ce și-ar dori câinele tău să știi, veți fi mult mai apropiați. Un câine fericit te ajută să gândești pozitiv și să fii mai optimist, te face să te simți protejat și completează atmosfera familială. Joacă-te cu el, faceți mișcare împreună, dar nu uita că trebuie să îi acorzi și o îngrijire specială.

 
Iată ce și-ar dori câinele tău să știi (din perspectiva patrupedului):

 
1. Nu ar trebui să mă lași singur tot timpul

Înțeleg că trebuie să mergi la serviciu și că ești ocupat, dar mă plictisesc foarte repede. Dacă ai putea să mă duci la un centru unde pot să mă joc cât timp lucrezi aș fi foarte recunoscător sau ai putea să rogi pe cineva să stea cu mine 2-3 zile pe săptămână. Și când te întorci acasă, lasă-mă să mă bucur și să stau aproape de tine.

 
2. Nu mă simt vinovat, deși uneori crezi că arăt așa

Câinii au aceeași varietate de emoții precum oamenii și când vrei să mă faci să mă simt vinovat nu prea înțeleg la ce te referi. De obicei, vorbești mai tare în aceste momente și mă supăr.
Mă poți antrena, dar folosește un ton blând.

 
3. Nu sunt întotdeauna fericit dacă dau din coadă

Datul din coadă este un fel de limbaj secundar pentru mine. Poate însemna mai multe lucruri, că sunt fericit, supărat, speriat, nesigur sau chiar furios. Observă cu atenție și vei realiza care este starea mea reală.

 
4. Nu îmi plac petrecerile aglomerate sau picnicurile cu mulți invitați

Deși sunt un animal sociabil nu înseamnă că mă simt bine în locurile foarte aglomerate. Mă simt copleșit și speriat când mai multe persoane încearcă să-mi capteze atenția simultan. În plus, dacă ai fi de mărimea mea, nu te-ar îngrijora numărul de picioare din jurul tău pe care trebuie să le eviți când pășești?

 
5. Răspund pozitiv la recompense, nu la pedepse

Dacă îmi dai ceva bun când reușesc să fac ceva, voi continua să fac acel lucru din ce în ce mai bine pentru că îmi plac foarte mult recompensele gustoase. Dar dacă țipi la mine și arăți spre diverse obiecte când fac ceva greșit, nu voi înțelege și probabil că voi continua să greșesc.

 
6. Chiar nu știu ce spui

Când vorbești cu mine nu înțeleg cuvintele pe care le rostești, dar simt tonul vocii. Așa că poți continua să folosești un ton special când imi spui ceva, îmi place foarte mult.

 
7. Devin confuz dacă schimbi regulile prea des

Ești mulțumit când sar pe tine și mă mângâi, dar dacă fac același lucru cu un străin te înfurii? Atunci pe cine pot să sar? Și am voie pe canapea când ești doar tu acasă, dar nu când vin musafirii? E un loc interzis sau nu? Hotărăște-te și dă-mi niște reguli simple și stabile. Nu vreau decât să te fac fericit.

 
8. Du-mă în fiecare an la veterinar, nu pot să-ți spun când mă simt rău

Am nevoie de un consult anual pentru ca veterinarul să se asigure că sunt sănătos și că am toate vaccinurile la zi. Nu trece cu vederea acest consult.
Este foarte important pentru sănătatea mea.

 
9. Gardurile sunt lucruri bune

Din moment ce m-am obișnuit deja să locuiesc în casa ta înseamnă că nu am o dorință deosebită să hoinăresc pe străzi sau dealuri. Nu mă deranjează dacă folosești un gard pentru a împrejmui casa și grădina. În acest fel voi fi în siguranță.

 
10. Știu că ți-e cald, frig sau ești obosit, dar nu mă grăbi când mă scoți afară

La fel cum tu te uiți din când pe telefonul mobil în timpul serviciului, și eu am nevoie de un anumit interval. Trebuie să găsesc locul ideal și să-mi marchez teritoriul și este foarte neplăcut să tragi de zgardă în acele momente.

 
11. Unele perii sunt ideale pentru mine

Deși poți cumpăra foarte multe tipuri de perii contează să alegi una adaptată tipului meu de blană. Pielea, blana și dispoziția mea vor fi cu totul altele dacă folosești o perie adecvată.

 
12. Dacă mă comport diferit probabil că nu mă simt bine

Nu îmi schimb felul de a mă purta și nici nu îmi formez obiceiuri noi la fel ca tine. În cazul în care observi că mă port cu totul diferit sunt mari șanse să nu mă simt bine.
Ar trebui să mă duci la veterinar.

 
13. Și eu visez

Dacă vezi că mișc labele în timp de dorm, să știi că visez. La fel cum tu ai uneori vise care par foarte reale, și eu pot visa că mă joc cu tine în grădină sau că alerg să prind mingea pe care ai aruncat-o.

 
14. Am un al șaselea simț

Dacă vezi că scâncesc și mă ascund sunt mari șanse să se întâmple ceva rău ... adică o furtună. Mă pricep la prognoza meteo.

 
15. Și eu trebuie să încerc mai multe paturi sau culcușuri

După cum mergi să testezi diferite tipuri de saltele, și mie mi-ar plăcea să pot încerca patul sau culcușul meu. Ai putea să mă duci la magazin și să mă lași să mă așez pe diferite materiale pentru a-mi alege culcușul favorit?
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod