Cele mai scumpe animale de companie din lume

Adevărul este că există animale care costă mai mult decât unele dintre cele mai scumpe bunuri din lume. Dacă vrei să afli care sunt cele mai scumpe animale de companie de pe planeta, ai ajuns în locul potrivit. 
 
Este adevărat că prețul poate reflecta raritatea, pedigree-ul sau caracteristicile speciale ale unui animal, dar trebuie să ne amintim întotdeauna că iubirea și grija pentru animalul nostru nu pot fi cuantificate în bani. Indiferent dacă animalul tău de companie a costat o avere sau a fost adoptat, ceea ce contează cu adevărat este legătura specială pe care o împărtășiți.

1 din 6

Mastiful Tibetan


Pentru iubitorii de câini, Mastiful Tibetan se distinge ca fiind în fruntea listei când vine vorba de rase exotice și prețuri uluitoare. 
 
Mastiful Tibetan, sau "Do-Khyi" așa cum este numit în Tibet, are o istorie veche, care se întinde pe mii de ani în regiunea muntoasă a Himalayei. Acest câine masiv a fost folosit tradițional ca paznic pentru mănăstiri și gospodării, datorită dimensiunilor sale impunătoare și a temperamentului său protector.
 
Este imposibil să nu fii impresionat de un Mastiful Tibetan. Blana lor lungă și deasă  îi protejează de temperaturile scăzute ale munților. Ochii lor adânci și expresivi reflectă o înțelepciune veche și o demnitate regală.
 
Chiar dacă poate părea intimidant la prima vedere, Mastiful Tibetan este, de fapt, foarte loial și afectuos cu familia sa. Sunt cunoscuți pentru atitudinea lor calmă, dar pot deveni extrem de protectori atunci când simt o amenințare.
 
Și ajungem la partea care i-a făcut celebri în întreaga lume. În ultimii ani, Mastiful Tibetan a devenit un simbol al statutului și al bogăției, mai ales în țări precum China. Acest lucru a determinat o creștere bruscă a cererii, transformându-l într-unul dintre cele mai scumpe animale de companie din lume. Se spune că unii mastifi tibetani, cu un pedigree deosebit sau cu trăsături unice, au fost vânduți pentru sume care depășesc 1 milion de dolari.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod