Cum să economisești mai mulți bani în 2019

Cum să economisești mai mulți bani în 2019

Se spune că luna ianuarie este una dintre cele mai deprimante perioade ale anului, iar lipsa banilor se numără printre motive.
După ce ai cheltuit prea mult pe cadouri, petreceri și vacanțe în decembrie, probabil acum ești mai motivată ca oricând să economisești. Iată câteva trucuri eficiente care te vor ajuta să economisești mai mulți bani în 2019:

Anulează abonamentele pe care nu le folosești

De obicei, în ianuarie facem noi abonamente, în special la săli de fitness sau diverse cursuri. Dar este o perioadă bună în care să reevaluezi toate abonamentele pe care le ai deja și care nu îți sunt de folos. De exemplu, dacă ai un telefon fix pe care nu îl folosești, un abonament la o clinică privată la care mergi foarte rar sau orice alt tip de serviciu care te face să plătești lunar bani fără să beneficiezi cu adevărat, este momentul să le tai de pe listă. 

Cumpără la reduceri numai lucruri de care ai nevoie

Reducerile sunt tentante și ne fac să cumpărăm lucruri de care nici măcar nu avem nevoie. Tocmai de aceea ar trebui să-ți faci o listă cu obiectele pe care trebuie să le achiziționezi în viitor și să aștepți reducerile.
Iar pe această listă ar trebui să se afle obiecte precum un nou prăjitor de pâine dacă cel vechi s-a stricat, nu o nouă pereche de cizme, deși mai ai deja cinci...

Nu mai folosi carduri contact-less

Cu toții am fi mult mai conștienți de achizițiile pe care le facem dacă am plăti cu cash în loc de card. Încearcă să aloci o sumă de bani la începutul săptămânii și să fii conștientă de cheltuielile pe care le faci. Atunci când folosești cardul, îți este dificil să-ți dai seama unde se duc banii și riști să irosești mai mult.

Mănâncă acasă

Nu doar că vei avea o alimentație mai sănătoasă, dar vei reuși să economisești sume importante de bani dacă alegi să mănânci acasă, în loc să mergi la restaurant. Ia micul dejun și cina acasă.
Dacă nu poți lua mâncare la pachet pentru prânz, atunci alege să iei doar această masă la restaurant.

Vinde lucrurile de care nu ai nevoie

Probabil ai crezut că vei face fotografii senzaționale atunci când ți-ai cumpărat acel aparat foto profesional sau te-ai gândit că vei alerga zilnic pe bandă dacă vei avea una acasă. Atunci când nu folosești ani la rândul lucruri pe care ai dat mulți bani, poate cea mai bună idee este să le vinzi. Există o mulțime de site-uri care îți permit să vinzi în siguranță lucruri de care nu mai ai nevoie.

Analizează modul în care faci cumpărături

Avem obiceiul de a ne atașa de branduri și magazine, fără să realizăm că putem obține aceleași produse la un preț mai bun în altă parte. De aceea ar trebui să-ți analizezi obiceiurile pe care le ai la cumpărături.
De exemplu, în loc să cumperi zilnic produse dintr-un magazin din apropierea casei care are prețuri mari, mai bine fă-ți aprovizionarea o dată sau de două ori pe lună într-un magazin mare, care are prețuri mai mici.

Evaluează-ți contractele

Atunci când trebuie să semnezi un contract pentru servicii și ai zeci de pagini de citit, probabil faci la fel ca cei mai mulți oameni: îți arunci o privire și semnezi. Abia când îți vin facturile descoperi că poate nu ai luat cea mai bună decizie... Mai ales când vine vorba de serviciile de telefonie, este mai avantajos să renunți la contractele vechi și costisitoare și să alegi unele noi sau varianta de cartelă prepay, care te costă mult mai puțin și îți oferă mai multe avantaje.

Șterge datele cardului din magazinele online

Acest gest simplu te va face să te gândești de două ori înainte de a cumpăra ceva online. Pentru că va trebui să introduci toate datele de securitate ale cardului când cumperi online, reduci riscul de a cumpăra impulsiv.
De asemenea, o altă variantă este să lași în coș produsele pe care intenționezi să le cumperi și să revii asupra lor peste ceva timp. E posibil să descoperi că nici nu ai nevoie de ele, de fapt.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod