Cum să faci economii când îți planifici nunta? Sfaturi de la specialiști

Planificarea unei nunți poate părea ceva cu totul magic până în momentul în care îți faci bugetul și aduni toate costurile. Modalitățile de a face economii nu sunt măsuri extreme, ci soluții utile pentru a reduce efortul necesar și stresul asociat cu acest eveniment.
Ca prim pas trebuie să te lămurești ce lucruri sunt importante pentru tine și partenerul tău și la ce puteți renunța. „Elimină lucurile care nu adaugă valoare evenimentului din punctul vostru de vedere. Nu te simți presată să respecți toate tradițiile sau să creezi o locație feerică în baza unor costuri impresionante. Mai bine gândește-te ce alegeri vor reflecta personalitățile voastre și pune în așteptare orice lucru care nu este compatibil cu felul vostru de a fi”, spune Lah Malin, expert planificare nunți din Boston.
Cu toate acestea, există și lucruri care nu trebuie trecute cu vederea, indiferent de gusturi sau stil. „Nu este nimic mai rău decât să inviți mulți prieteni și rude și să rămâi fără mâncare sau băuturi sau să nu ai suficienți chelneri care să-ți servească invitații.
Nu contează dacă alegi un meniu de restaurant sau aduci preparate tradiționale. Important este ca toată lumea să poată gusta câte ceva în timpul petrecerii”
, spune Malin.

 
Iată câteva metode utile pentru a face economii la nuntă:

 
1. Renunță la șampania tradițională

De obicei cuplurile și invitații vor bea șampanie când se fac diferite urări sau toasturi, dar nu este cu adevărat necesar. „Dacă planifici totul cu atenție te poți asigura că toată lumea are aproape un pahar de vin sau un cocteil când încep să se facă urările, eliminând astfel costul pentru șampanie și paharele speciale. În plus, majoritatea invitaților nu iau mai mult de 2 înghițituri, așa că este o reducere a costurilor complet justificată”, spune Catherine Bachelier, organizatoare de nunți.

 
2. Nu presupune că toată lumea va mânca o porție de tort

Poate crezi că tuturor le place tortul, dar nu este adevărat. „Un alt truc pentru a face economii este să nu alegi un tort suficient de mare pentru ca toți invitații să aibă o porție.
În general 80% dintre invitați nu vor mânca tort, iar dacă ești îngrijorată să nu rămâi fără opțiuni în cazul în care toți se decid să mănânce o felie poți păstra în bucătăria restaurantului un tort clasic, cu un cost mult mai redus, dar asemănător cu nuanța tortului principal”
, spune Bachelier.

 
3. Folosește flori de sezon

Fiecare buchet de flori și decorațiunile plasate în sală sau în locația ceremoniei creează o atmosferă specială, dar costurile pot crește rapid dacă nu ești flexibilă în ceea ce privește tipul de flori. „Este mult mai util să optezi pentru flori de sezon. Vei reduce foarte mult costurile fără să pierzi nimic din imaginea specială pe care o creează. Dacă îți plac foarte mult anumite flori și ziua nunții nu ar fi completă fără ele mai bine include-le în buchetul de mireasă, dar încearcă alternative pentru domnișoarele de onoare și aranjamentele de pe mese.
Colaborează cu designerul floral pentru a ști exact ce flori vor crea imaginea pe care ți-o dorești fără să plătești prea mult”
, recomandă Bachelier.

 
4. Realizează un eveniment intim

Reducerea listei de invitați este cea mai simplă metodă pentru a scădea costurile. Transformă sărbătorirea nunții într-un eveniment bazat pe calitate, nu pe cantitate. Nu este nevoie să inviți persoanele pe care nu le cunoști foarte bine sau cu care nu ai vorbit de mult timp. Dacă optezi pentru un eveniment intim, în loc să realizezi o listă foarte lungă de invitați, vei putea crea ziua perfectă pentru tine și partenerul tău fără să vă depășiți bugetul. Nu te teme că unele persoane se vor simți excluse. Le poți trimite o poză de la eveniment legată cu o fundă sau alături de flori proaspete.

 
5. Nu te căsători sâmbăta

„Dacă te căsătorești în orice altă zi în afară de sâmbătă vei face economii serioase. Pentru că de obicei aceste petreceri sunt organizate sâmbăta restaurantele vor cere un preț mai ridicat pentru rezervarea locației.
Optează pentru ziua de vineri pentru a reduce cheltuielile, dar nu te orienta spre zilele de marți sau miercuri pentru că unii oaspeți ar putea fi prea ocupați cu joburile pentru a putea participa”
, spune Brian Worley, organizator de nunți.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod